Ziua Unirii Basarabiei cu România, declarată zi de sărbătoare naţională

Legea prin care Ziua Unirii Basarabiei cu România - 27 martie - este declarată zi de sărbătoare naţională a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.
Preşedintele Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis (presidency.ro)

Şeful statului a semnat decretul prin care Ziua Unirii Basarabiei cu România va fi zi de sărbătoare naţională, având o semnificaţie deosebită pentru români, aceea de a marca acest eveniment important din istoria României, reiese dintr-un comunicat remis luni de Administraţia Prezidenţială.

"Sfatul Ţării de la Chişinău a hotărât, pe 27 martie 1918, Unirea Basarabiei cu România. Acest act istoric a deschis procesul Marii Unirii, finalizat cu Marea Adunare de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918, când românii din Transilvania, Banat, Maramureş şi Crişana au decis, la rândul lor, Unirea cu ţara, evenimentul de constituire a statului român modern al cărui centenar îl vom sărbători anul viitor", se arată în comunicatul citat.

Potrivit declaraţiei preşedintelui, integrarea europeană este singurul drum care poate oferi un viitor prosper cetăţenilor Republicii Moldova.

"În acelaşi timp, România rămâne pe deplin angajată în sprijinirea parcursului european al Republicii Moldova. Integrarea europeană a Republicii Moldova reprezintă, conform Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării, un obiectiv naţional de politică externă, acesta fiind asumat formal, inclusiv în Declaraţia privind instituirea unui Parteneriat Strategic între România şi Republica Moldova pentru integrarea europeană a Republicii Moldova din anul 2010", a mai transmis Iohannis.

"Acest obiectiv comun al Republicii Moldova şi al României poate fi realizat doar printr-un profund proces de reforme, printr-o modernizare cuprinzătoare a statului şi instituţiilor sale, în conformitate cu valorile şi standardele europene, proces pe care România îl sprijină ferm. Cu prilejul zilei de 27 martie, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, le transmite tuturor românilor cele mai calde urări", se mai precizează în comunicatul respectiv.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne