Ziua şi dosarul. Primarul din Braşov, din nou în colimatorul DNA

Cunoscut "client" al procurorilor DNA, edilul din Braşov, George Scripcaru, este de astăzi posesorul unui nou dosar penal.
George Scripcaru, Primarul Municipiului Braşov
George Scripcaru, Primarul Municipiului Braşov (Epoch Times România)

Primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, a fost pus sub urmărire penală pentru abuz în serviciu şi participaţie improprie la abuz în serviciu într-un dosar în care este acuzat că l-a determinat pe un director din subordine să achiziţioneze patru maşini Skoda Superb pe care le-a folosit în interes personal, a anunţat miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, agenţia anticorupţie.

Procurorii DNA au decis că se impune luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile în cazul lui Scripcaru, astfel că edilul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

1. să se prezinte la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov sau la sediile instanţelor de judecată, ori de câte ori este chemat;

2. să informeze de îndată organele judiciare cu privire la schimbarea locuinţei;

3. să se prezinte la I.P.J. Braşov – Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat;

4. să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar;

5. să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare.

"Inculpatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive", au atras atenţia procurorii anticorupţie.

Dosarul, în viziunea DNA

"În perioada 2007 – 2015, inculpatul Scripcaru George, în calitatea menţionată mai sus, şi-a exercitat influenţa reală asupra directorului general al unei societăţi din subordinea Primăriei municipiului Braşov şi l-a determinat să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi să achiziţioneze succesiv, pe parcursul celor nouă ani, patru autoturisme marca Skoda Superb ce au fost puse ulterior, în mod formal, la dispoziţia primăriei Braşov, semnându-se în acest sens mai multe contracte şi acte adiţionale.

Scopurile urmărite de edil au fost obţinerea unor foloase necuvenite pentru sine, constând în folosinţa exclusivă a maşinilor respective, dar şi neplata costurilor pentru întreţinerea/utilizarea acestora (vinietă, asigurarea CASCO, RCA, ITP, revizii şi reparaţii).

Ulterior, pentru a ascunde faptul că autoturismele date în mod succesiv în folosinţa Primăriei Braşov sunt utilizate în interesul său personal, inculpatul Scripcaru George a solicitat aceluiaşi director ca, în cazul în care pe adresa societăţii vor veni solicitări din partea Poliţiei Rutiere, să fie comunicat numele vreunui angajat, care astfel să fie sancţionat contravenţional în locul edilului.

Urmare a acestui demers, la data de 12 martie 2009, a fost încheiat un proces verbal prin care o altă persoană a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 120 lei şi 2 puncte penalizare, menţionându-se că a depăşit viteza maxim admisă în localitate, în timp ce conducea unul din autoturismele respective.

În realitate, autoturismul fusese condus de inculpat, rezultatul fiind obţinerea pentru acesta din urmă de foloase necuvenite, constând în aceea că nu figurează în evidenţele Poliţiei cu sancţiuni contravenţionale şi nu a plătit amenda respectivă. Consecinţa acestei conduite infracţionale a fost prejudicierea societăţii respective cu suma totală de 630.567,28 lei reprezentând valoarea maşinilor achiziţionate şi cheltuielile suportate cu întreţinerea/utilizarea acestora."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne