Ziua sentinţei se apropie. Fosta şefă DIICOT depune plângere penală împotriva şefei DNA

Alina Bica
Alina Bica (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Aflată în prezent în Costa Rica alături de Elena Udrea, fosta şefă a procurorilor antimafia Alina Bica se plânge că a fost anchetată abuziv, motiv pentru care intenţionează să depună plângere penală împotriva şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, relatează Digi24.

În plângerea pe care Alina Bica, judecată pentru luare de mită, intenţionează să o depună la Parchetul General, prin fax, şefa DNA este acuzată de represiune nedreaptă, ca urmare a unei declaraţii făcute de omul de afaceri Horia Simu într-unul din dosarele în care este judecată fosta şefă DIICOT.

Horia Simu spunea în faţa magistraţilor că ar fi fost presat să declare împotriva şefei DIICOT, pentru a scăpa de arest preventiv, în 2015. Ca urmare a acelei declaraţii, Alina Bica a decis să facă plângere penală atât pe numele şefei DNA, cât şi pe numele unui procuror şef de secţie din cadrul DNA, a explicat avocatul fostei şefe DIICOT.

Reamintim că Alina Bica a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni de închisoare în primă instanţă, pentru că ar fi primit bani de la Horia Simu pentru a închide un dosar penal aflat la DIICOT, iar acum procesul se apropie de final.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne