Ziua 63. "PSD şi ALDE vor lăsa prăpăd în urmă. O să ajungem ca Grecia"

La sfârşitul unei zile în care în Parlament s-a discutat transpunerea punctului 8 al Proclamaţiei România 2017 în legislaţie, protestatarii #rezist au revenit, pentru a 63-a zi consecutiv, lângă Guvern.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Câteva zeci de protestatari #rezist au revenit pentru a 63-a seară consecutiv lângă clădirea unde, "noaptea, ca hoţii", guvernanţii au adoptat OUG 13, pentru ca, prin prezenţa lor, să le reamintească celor de la Putere că cetăţenii doresc o schimbare a modului în care este condusă ţara, iar celor de acasă că #flacăra rezistenţei e încă vie şi cei ce doresc să se alăture sunt aşteptaţi la Guvern.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protestul din această seară, încununat la ora 21.00 de cântarea imnului, în timp ce lanternele şi telefoanele mobile au strălucit în noapte, are loc pe fundalul unei noi victorii de etapă pentru protestatarii #rezist şi anume, una dintre principalele lor cereri - "Fără penali în demnităţi publice" (punctul 8 al Proclamaţiei România 2017) - a fost dezbătută în Parlament şi urmează să fie transpusă într-o serie de proiecte de lege.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Concret, Uniunea Salvaţi România a organizat astăzi o dezbatere, la care au luat parte mai mulţi protestatari #rezist precum şi experţi din societatea civilă, dezbatere ce va fi urmată de iniţierea unui "pachet de legi care se va îndrepta spre îmbunătăţirea legislaţiei (...) pentru transpunerea acestei idei de integritate în funcţiile publice şi de blocare a accesului persoanelor cu probleme penale în funcţii publice". Desigur, USR nu dispune de majoritate în Parlament, motiv pentru care presiunea Străzii va fi importantă, declara astăzi deputatul Stelian Ion. Mai multe informaţii pe acest subiect, aici.

"Este clar pentru toată lumea că ei asta trebuie să facă în opoziţie, cât mai stă PSD în majoritate cu ALDE în Parlament, să aibă jurişti foarte buni, avocaţi, specialişti pe legislaţie şi să se apuce de treabă, de redactat proiecte de legi care să intre pe bandă rulantă pe şedinţe în ordinea de zi, altfel nu pot să rezolve nimic. Şi cred că asta au şi propus cei care au fost din Piaţă.

Trebuie pistonaţi PSD si ALDE să primească iniţiative legislative corecte, de bun simţ, cu care să contracareze mizeriile lor, asta este soluţia. Şi cred că asta au şi propus cei care au fost din Piaţă", a comentat o protestatară dezbaterea.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Pe de altă parte, în timp ce USR şi societatea civilă dezbăteau cum să schimbe cadrul legislativ pentru ca penalii să nu mai polueze viaţa politică, PSD anunţa că fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache - cel ce a girat proiectul OUG 13 - este propus de partid pentru ocuparea postului de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, rămas vacant în urma demisiei din conducerea acestui for a Rovanei Plumb. Propunerea va fi votată în şedinţa de plen de marţi.

"Domnul Ciordache... E jenant şi o lipsă de respect pentru oamenii care au ieşit în Piaţă. Ceva de genul – facem tot cum vrem noi. Este aroganţa specifică cu care ne-au tratat de când au fost aleşi cu majoritatea de 3 milioane de oameni din totalul de 18 milioane câţi suntem români", declară un protestatar.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Cred că oamenii din Piaţă vor rezista. Îmi este frică de faptul că, după 3 ani şi 8 luni de rezistenţă, pentru că nu cred că vor pleca PSD şi ALDE de pe poziţiile de forţă de la ciolan, cred că vor lăsa prăpăd şi va fi foarte greu să o luăm de la capăt, să tăiem pensiile care au fost mărite, să tăiem salariile care au fost mărite şi nu sunt sustenabile de economia românească, va deveni dintr-o dată un Guvern sau un Parlament nepopular pentru decizia asta... dar na.. ajungem în cazul Greciei, practic. Îmi este frică că se va trezi la un moment dat populismul stupid, care este peste tot prin Europa şi nu are ce căuta în România pentru că noi suntem o naţiune europeană, civilizată şi trebuie să ne îndreptăm spre Europa, din populism are de câştigat doar Rusia. Şi îmi este că suntem iarăşi ultima insulă într-o mare de ţări care au fost acaparate de interesele Rusiei, singura ţara din zonă care nu este sută la sută aservită Rusiei", comentează un alt protestatar.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Sinistru – penibil, din categoria SF", cataloghează, la rândul său, o protestatară demersul PSD.

"Iordache –vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Folosesc un oximoron – sinistru penibil, adică este o combinaţie... şi iarăşi nu cred că o să i se permită inclusiv din stradă să încerce aşa ceva. E de râsul râsului şi în timp ce în Rusia se dau bombe, în timp ce în Franţa se dau bombe şi aşa, noi ne luptăm cu de-alde ministrul Justiţiei demisionar care mai vrea şi el încă o dată osul de ros – penibil", spune protestatara.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Indiferent însă de ceea ce face PSD, protestatarii se declară neobosiţi şi ferm convinşi că dacă cei de la Putere vor face iar vreo nefăcută, românii vor reveni iaraşi în număr mare în Stradă.

"Eu fiind aici, chiar şi puţintei câţi suntem seară de seară, mie nu mi se pare că am obosit şi că şi minima asta rezistenţă îşi are rolul ei şi cred că după ce am văzut în ziua în care Tudorel Toader se pregătea să-i sancţioneze pe şefii de Parchet şi DNA lumea fremăta şi sunt convinsă că instantaneu – dacă omul ar fi pronunţat: da, mergem până la capăt şi în consecinţa anchetei am stabilit că trebuie revocare (a lui Kovesi şi Lazăr) – Piaţa s-ar fi umplut. Adică oamenii sunt în blocstarturi, şi cred că reacţia o să fie instantanee ca şi până acum. Nu se mai pot întorce lucrurile.

Deci din punctul ăsta de vedere nu cred că a obosit societatea civilă şi o să fie acolo când o să fie cazul, nu că nu ar fi cazul zi de zi, dar lucruri cu adevărat grave or să se mai încerce dinspre PSD", spune o protestatară.

Drept dovadă că oameni sunt neobosiţi, astăzi, cum de 62 de zile premierul Grindeanu nu a făcut niciun efort pentru a vorbi cu Strada, un mic grup de protestatari rezist l-au aşteptat pe acesta în faţa Inspectoratului General al Jandarmeriei, unde premierul urma să participe la un eveniment. Protestatarii s-au trezit însă intimidaţi de jandarmi.

Reamintim că de 63 de zile consecutiv, Piaţa Victoriei a devenit epicentrul luptei pentru transformarea României, dintr-un stat captiv-unde majoritatea funcţiilor cheie sunt deţinute de persoane cu probleme penale -, într-un stat condus de oameni oneşti, buni profesionişti, aleşi pe posturi pe criterii de competenţă şi integritate. Pentru ca acest lucru să se întâmple, este nevoie ca cei vinovaţi de adoptarea OUG 13 să demisioneze, cei cu dosare penale să dispară din demnităţi şi funcţii publice, făcând loc unui cu totul alt tip de politicieni/administratori ai banului public.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne