Ziua 410: "Nu trebuie să aşteptăm să ne bage în faliment, pentru că ei şi-au asigurat viitorul"

Protest (Arhivă)
Protest (Arhivă) (Mihuţ Savu)

Protestatarii au revenit în Piaţa Victoriei, indignaţi că în timp ce nu mai prididesc cu atacurile la adresa Justiţiei şi a DNA pentru a-şi securiza averile făcute din corupţie, politicienii la putere pun economia pe butuci. Revoltaţi de ceea ce se întâmplă pe scena politică la adăpostul perdelelor de fum create de mass-media, protestatarii reamintesc că nu trebuie să aşteptăm până la vot pentru a încerca să schimbăm ceva, căci până atunci riscăm să nu mai fim o democraţie şi să intrăm şi în faliment.

"Astăzi am văzut motivarea CSM faţă de cererea lui Tudorel de a o revoca pe LCK, motivare din care reiese că acest Ministru al Justiţiei, un "maestru" în drept, ne arată că raportul a fost 100% politic, şi a fost făcut cu dedicaţie pentru şeful suprem al Partidului.

Am avut acel atac mediatic (interviul luat de Cristoiu lui Sebi Ghiţă n.r.), la care a fost complice şi TVR, dar a fost făcut special tocmai pentru a ne distrage de la inflaţie, inflaţie care este parcă la o probă de sprint, şi creşte cât vezi cu ochii. Pe lângă creşterile preţurilor, avem măsuri economice dezastruoase, şi românul spune că-i “ardem” la vot. Nu trebuie să aşteptăm să ne bage în faliment, pentru că ei şi-au asigurat viitorul. Orice mişcare trebuie amendată şi doar prin unitate le putem ţine piept. Noi vom rezista şi îi vom “toca” până înţeleg că banii nu au venit de la “mamele lor”, ci sunt ai mei, ai tăi, ai noştri", declară un protestatar.

Un alt participant la protest opinează şi el că ieşitul în stradă este în continuare necesar atâta vreme cât politicienii au o cu totul altă agendă faţă de a cetăţenilor. Ori, acest moment pare a fi încă îndepărtat.

"O să continuăm să ieşim în stradă până când vom avea măcar premise că ne vom putea vedea liniştiţi de treburi. Adică, atunci când ni se va părea credibil faptul că politicienii din PSD şi ALDE vor înceta să schimbe legi şi reguli în favoarea celor certaţi cu valorile europene şi îşi vor consuma energiile şi timpul rămas din acest mandat pentru a consolida condiţii în care cine vrea să muncească cinstit în economia privată o să o poată face în linişte şi cu rezultate bune. Nu ştiu cât de curând ar putea veni un astfel de moment.

Fiindcă se pare că aceşti politicieni au în continuare alte mize şi obiective în agendele lor. Recent au fost publicate date privind situaţia reală a modificărilor salariilor nete ale românilor în urma „revoluţiei” fiscale „made în PSD”, pe care deja au fost nevoiţi să o cârpească cu ordonanţe de urgenţă", declară protestatarul.

Tânărul reaminteşte că veniturile oamenilor, subţiate de politica PSD, nu au şanse să facă faţă creşterii preţurilor mai ales că inflaţia a crescut. Iar prioritatea coaliţiei la putere nu este bunăstarea oamenilor ci atacurile la DNA şi luptele pentru putere.

"I.N.S. a anunţat de curând că în februarie 2018 am avut parte de o creştere de 4,7% a preţurilor, record absolut din 2013 până azi. Iar în aceste condiţii, chiar fără a mai lua în calcul şi efectele nefavorabile ale creşterilor de curs valutar şi ale dobânzilor din 2017 (anul loviturilor de graţie ale PSD), aceşti conducători politici nu au prezentat soluţii concrete pentru redresare şi progres.

Marile lor noutăţi la acest început de an au fost: schimbarea propriului guvern cu un altul în care au numit oameni fără vreun fel de recomandare profesională pentru poziţiile ocupate, atacuri la DNA şi reacţii de îngrijorare din partea instituţiilor UE şi a oamenilor decenţi, apoi un congres cu momente care mi-au amintit de abordări de tip nord-coreean şi la care şi-au reconfirmat în bloc intenţiile de a continua modificările legilor justiţiei, iar de curând au lansat prin canalele media aservite un nou serial de aşa-zise „dezvăluiri senzaţionale” pe temele care-i preocupa mai tare decât nivelul de trai al românilor. Astea sunt preocupările lor, nu felul în care trăiesc cei mai mulţi. Şi nu pot ignora toate astea. Cred că ignoranţă ar fi ceea ce şi-ar dori liderii PSD să facem, însă nu e cazul, fiindcă sunt în joc prezentul şi viitorul nostru şi al copiilor. Ei speră să fim cât mai mulţi dintre noi ignoranţi şi creduli. Nu ne permitem şi nici lor nu le permitem asta, aşa cum putem", spune protestatarul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne