Ziua 38. "Această mişcare de rezistenţă se transformă într-o mişcare de "Hai să schimbăm România!"

OUG 13 s-a abrogat. Dar cei ce au adoptat-o sunt în continuare în funcţii, pregătesc noi legi la fel de infame, îi mint pe cetăţeni, aşa că protestele trebuie să continue, susţin cetăţenii veniţi în Piaţa Victoriei pentru a 38-a zi consecutiv.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...
Se încarcă player-ul...

UPDATE. La ora 21.00, în Piaţa Victoriei a răsunat imnul iar protestatarii au aprins luminile telefoanelor mobile. După imn, scandarea ''Demisia!'' s-a auzit din nou, minute şi minute în şir.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

* * *

UPDATE. În jurul orei 20.00, în Piaţa Victoriei se aflau până într-o sută de oameni care protestau paşnic, acompaniaţi de ritmul unei tobe.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"Ne pasă! O vedem ca pe o datorie civică, nu credem că s-a terminat, vedem că există noi iniţiative, nu avem garanţii că guvernanţii nu or să renunţe la legea graţierii, OUG 13, vedem noi iniţiative, declaraţii ostile, vedem că nu au înţeles mesajul Străzii. Nu mai avem încredere şi ne aşteptăm la ce e mai rău din partea guvernanţilor!", spune un tânăr.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

"A te implica civic nu are termen de expirare şi nici nu e ceva pe termen determinat, chiar dacă Guvernul îşi dă demisia, pleacă, problemele rămân, avem în continuare o clasă politică coruptă, probleme amânate (...) Această mişcare de rezistenţă, de fapt, se transformă într-o mişcare de "hai să schimbăm România, să schimbăm mentalităţi şi să facem viaţa tuturor mai bună, nu e ceva ce se încheie mâine!", explică o protestatară care strânge semnături pentru Proclamaţia Romania 2017+ şi pentru referendumul vizând demiterea Gabrielei Firea.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times România)

Deşi sunt puţini, oamenii declară că nu se simt demotivaţi, căci, la o adică, atunci când va fi să fie zecile/sutele de mii de cetăţeni care au protestat vor ieşi din nou şi că, în timp ce ei ţin aprinsă flacăra rezistenţei la Guvern, alţii găsesc alte metode de a protesta, deja vorbindu-se de grevă fiscală şi alte iniţiative de acest gen.

"Cred că oamenii sunt la fel de conştienţi de ce se întâmplă dar încearcă şi prin alte metode, mulţi s-au gândit la greve fiscale, amânarea plăţii taxelor...", declară o protestatară.

"Era puţin probabil ca lumea să rămână în stradă în număr atât de mare însă am convingerea că cei ce au ieşit, şi acum nu mai sunt prezenţi în stradă, rămân vigilenţi la ceea ce se întâmplă şi vor reacţiona", spune, la rândul său, un tânăr.

* * *

Pentru a 38-a seară consecutiv, protestatarii cer, în Piaţa Victoriei, demisia Guvernului pe care-l consideră compromis, precum şi dispariţia lui Dragnea şi Tăriceanu şi, în genere, a persoanelor cu probleme penale din demnităţile publice.

Sătui să plătească impozite şi taxe pentru ca cei la putere să aibă de unde fura, şi apoi, graţie unor iniţiative precum amendamentele lui Şerban Nicolae, nici măcar să nu plătească prin puşcărie ceea ce au făcut, oamenii revin mereu şi mereu la Guvern, cerând clasei politice să schimbe modul în care conduce ţara.

Schimbarea ar trebui să înceapă prin asumare, cred oamenii, cu alte cuvinte, cei responsabili de adoptarea OUG 13 ar trebui să-şi asume răspunderea şi să demisioneze. În al doilea rând, cetăţenii vor un nou guvern, dar nu unul oarecare, ci unul format din oameni responsabili şi corecţi, care să lucreze pentru ţară, nu pentru grupuri de interese. Şi nu în ultimul rând, protestatarii îşi doresc parlamentari şi demnitari corecţi, nu hoţi, dictatori, sau care să îndrepte România către răsărit.

"Prin hoţie au încercat să legifereze hoţia şi nu vrem aşa ceva. Şi nu s-a terminat căci au scos-o pe uşa din faţă şi au băgat-o prin uşa din dos!", declara ieri o protestatară. Când se va termina? "Când întregul Guvern îşi va da demisia şi cei care au făcut asemenea faptă vor recunoaşte că sunt vinovaţi şi se vor da la o parte", a răspuns femeia.

Deşi tot mai puţin numeroşi în timpul săptămânii (spre deosebire de duminici, când se iese masiv), oamenii nu-şi pierd nici determinarea, nici curajul, pe de o parte pentru că venitul la Guvern este un demers de conştiinţă, pe de altă parte fiindcă sunt convinşi că, în cazul în care guvernanţii/parlamentarii vor mai face vreo nefăcută, se va ieşi din nou în Stradă masiv căci odată cu epopeea OGU 13 românii au căpătat conştiinţa forţei lor.

"Consider că nu trebuie decât să îmi fac datoria de cetăţean, conştiinţa mă îndeamnă să vin în fiecare zi aici căci atunci când progresul şi bunăstarea poporului din care fac parte sunt periclitate trebuie să mă alătur celor care sunt aici şi luptă să înlăture acest pericol", declara ieri o doamnă mai în vârstă.

Credit foto: Mihuţ Savu