Ziua 358. "Ei trăiesc într-un film paralel şi refuză conectarea cu realitatea la care ne raportăm noi, cetăţenii"

Protest (Arhivă)
Protest (Arhivă) (Mihuţ Savu)

Imnul României a răsunat din nou în Piaţa Victoriei, unde protestatarii au revenit, pentru a 358-a seară de la adoptarea OUG 13. Pe lângă indignarea stârnită de nesfârşitele atacuri ale coaliţiei la putere asupra Justiţiei, protestatarii se declară nemulţumiţi şi de declaraţiile provocatoare ale celor la putere.

"Politicienii de la putere ne dau impresia că nu duc lipsă de idei şi de resurse pentru a ne ţine în tensiune", spune un protestatar, remarcând aroganţa liderilor PSD care par a nu pierde niciun prilej să îi ironizeze pe cetăţenii care ies în stradă pentru o Justiţie curată.

"După ce au făcut atâtea tâmpenii timp de deja peste un an, tot se mai găsesc câte unii care să apară şi să dea cu bâta în baltă, de parcă ei trăiesc într-un film paralel (poate de acolo au şi halucinaţiile cu statul paralel?) şi neagă sau refuză conectarea cu realitatea la care ne raportăm şi noi, cetăţenii.

Ieri, după ce l-am auzit la ştiri pe Dragnea contestând numărul de protestatari de la marşul de sâmbătă precizând totuşi că nu numărul contează, l-am auzit şi pe primarul PSD de la Sectorul 3, Robert Negoiţă, dând cu băţul prin gard şi demonstrând că are probleme şi cu logica, nu doar cu legea şi cu limba română. Cu o aroganţă împinsă până spre tupeu, a emis ca un ignorant un sofism: dacă la protest au fost 100 000, iar 20 000 000 nu au fost, zice el că 20 000 000 nu au fost de acord cu protestul. Pe o abordare în acelaşi fel, i-am putea întoarce şi noi lui Robert Negoiţă un răspuns: câţi români au votat PSD/ALDE? 3.5 milioane? Ok, atunci ceilalţi, 16.5 milioane, nu sunt de acord cu voi, deci plecaţi acasă!", a declarat un protestatar.

Reamintim că 100.000 de persoane au ieşit sâmbătă în stradă la un mega-protest declanşat de modificarea legilor Justiţiei şi de iminenta modificare a Codurilor Penale în favoarea corupţilor. După protest, liderii PSD s-au întrecut care mai de care să minimizeze sau să ironizeze evenimentul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne