Ziua 348. „Prăpastia se adânceşte pe zi ce trece. Ce-au făcut pentru popor? Se ţin de schimbat guverne”

Scârbiţi de spectacolul grotesc pe care îl văd zilnic, românii se pregătesc să dea şah-mat coaliţiei PSD-ALDE care guvernează România, au transmis "rezistenţii" din Piaţa Victoriei, care au revenit pentru cea de-a 348-a seară consecutiv în faţa Guvernului.
Protest
Protest (Epoch Times)

De un an de zile de când sunt la guvernare, pesediştii se ţin de schimbat guverne, de născocit taxe şi impozite şi de făcut legi care să-i avantajeze, în loc să facă ceva în folosul ţării şi al poporului, au tras un semnal de alarmă sâmbătă, din Piaţa Victoriei, protestatarii "rezist".

"Mă întreabă lumea de ce mai stau în stradă, că oricum nu rezolvăm nimic. Ba da, rezolvăm şi vom rezolva. Ăştia care au câştigat alegerile, le-au câştigat şi au obligaţia să guverneze pentru mine, pentru tine, pentru România! Cum ei urmăresc să fure în continuare şi să nu fie urmăriţi şi condamnaţi, noi nu-i lăsăm! Ies şi voi ieşi pentru Libertate! Pentru Democraţie! Pentru România!", a declarat un tânăr.

La rândul său, o manifestantă a atras atenţia că "manipulare" este termenul cel mai prezent în cotidian, în presa scrisă, la radio, pe micile ecrane apar mereu ştiri controversate menite a dezorienta, a zăpăci, a bulversa populaţia.

"Afirm, fără teamă că greşesc, că numărul mijloacelor media care folosesc această practică nu sunt puţine la număr. De remarcat este faptul că acestea cunosc îndeajuns de bine psihologia manipulării maselor şi de aceea, la comandă politică, seamănă informaţii false cu ţintă foarte precisă. Mă îngrozeşte acest lucru care, din păcate, are priză la oamenii puţin informaţi. O mare vină cred că o are Consiliul Naţional al Audiovizualului, care nu ia atitudine faţă de veştile false şi faţă de persoanele care le vehiculează. Poate, pe undeva, ar trebui aliniată legislaţia audiovizualului la cea practicată în ţările cu democraţie avansată. Greu de implementat aşa ceva în România unde primează interesele de grup. Coaliţia de la guvernare, PSD-ALDE-UDMR, este interesată să menţină această stare de lucru aplicând principiul arhicunoscut de-a lungul istoriei - dezbină şi condu", a declarat protestatara.

Potrivit manifestantei, însuşi programul de guvernare a creat tensiuni şi nemulţumiri în rândul cetăţenilor, măririle salariale şi protestele de stradă fiind o dovadă în acest sens.

"Dacă guvernanţii ar da dovadă de seriozitate, de transparenţă, dacă ar exista o bună comunicare între aleşii neamului şi restul românilor - tare ar fi bine! Din păcate comunicarea între cele două tabere este inexistentă, iar prăpastia se adânceşte pe zi ce trece. Ineficienţa şi neputinţa Guvernului de implementare a planului de guvernare a generat o luptă pe două fronturi: populaţie contra aleşilor şi a doua bătălie este cea internă (din sânul PSD). De un an de zile se dau bătălii între "clanurile" PSD: 1. Dragnea şi aliaţii împotriva lui Grindeanu; 2. Dragnea şi clica lui împotriva lui Tudose", a continuat protestatara.

În opinia ei, actualmente PSD-ul arată ca o maşină tamponată care, în zadar, încearcă să se redreseze.

"Personal m-am săturat de atâta circ politic. A trecut mai mult de un an de când sunt la guvernare, ce au făcut în folosul ţării şi al poporului? Se ţin de schimbat guverne, de născocit alte taxe şi impozite care să le înlocuiască sau să le depăşească pe cele anulate de ei, şi-au făcut legi care să-i avantajeze, etc. În acest timp, scârbiţi de spectacolul grotesc pe care îl văd zilnic, românii se pregătesc să va dea şah-mat", a conchis protestatara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne