Ziua 322. "Acum este momentul să ne luăm puterea înapoi, să arătăm că nu dorim să facem din România paradisul infractorilor"

Protest
Protest (Epoch Times)

În jur de 200 de persoane au protestat, luni, lângă Parlament, împotriva modificării legilor Justiţiei şi a Codurilor Penale, indignate că propunerile legislative dorite de parlamentarii puterii vor duce la aservirea politică a magistraţilor şi îi vor lăsa pe cetăţeni fără protecţie în faţa infractorilor. Pe lângă Parlament, s-a protestat şi în Piaţa Victoriei, unde câţiva cetăţeni au asigurat continuitatea protestelor, neîntrerupte de la adoptarea OUG 13, precum şi lângă sediul PSD de pe Kiseleff.

Protestul de astăzi are loc la o zi după ce peste 10.000 de oameni au ieşit în stradă înfruntând ploaia rece transformată ulterior în ninsoare, pentru a-şi manifesta opoziţia faţă de asaltul coaliţiei la putere contra Justiţiei.

"Românii se trezesc greu, i-am aşteptat aproape un an... Dar, important e că se trezesc. Iniţiativele celor de la Sibiu, îndârjirea cu care înţeleg să-şi apere drepturile democratice cei câţiva bucureşteni (procentual, sunt nesemnificativi), protestul mut al magistraţilor de la Cluj, protestele din întreaga ţară sunt semne ale acestei treziri... Flacăra mocnită a început să prindă viaţă. Sper ca, de aceste sărbători, gândurile şi acţiunile românilor - şi, în special, ale bucureştenilor - să se direcţioneze către ţară, către viitorul nostru comun.

Desigur că de Crăciun ne dorim să fim alături de familie, dar, dacă nu acţionăm acum pentru stoparea instaurării statului mafiot pe care ne-au pregătit-o guvernanţii, familia va avea foarte mult de suferit (cei tineri vor pleca din ţară, bătrânii se vor stinge în sărăcie şi condiţii mizere etc.). Acum este momentul să ne luăm puterea înapoi, să arătăm că nu dorim să facem din România paradisul infractorilor. Acum, nu anul viitor, nu altă dată. Să profităm de zilele de concediu, să ieşim în stradă să ne facem auzit punctul de vedere! E important pentru noi şi pentru generaţiile care vin. Crăciun va fi şi anul viitor...", declară o tânără care participă la proteste de la începutul lor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne