Ziua 319: "Parcă am avea un concurs al politicienilor PSD pentru cine ajută mai mult infractorii să scape!"

Sănătate, educaţie, justiţie, infrastructură, cultură, turism, totul a fost pus la pământ de clasa politică. Iar acum vine "încununarea", asaltul asupra Justiţiei. Pentru a nu mai fi complici la ce se întâmplă, cetăţenii trebuie să pună piciorul în prag şi să spună STOP, transmit protestatarii.
Protest
Protest (Epoch Times)

Pe fundalul fierberii declanşate de modificarea Codurilor Penale în direcţia lăsării procurorilor fără instrumentele legale pentru a-i putea trimite în instanţe pe infractori, protestele au continuat vineri în Capitală, atât la Parlament cât şi în Piaţa Victoriei şi lângă sediul central al PSD de pe Kiseleff.

În timp ce focusul a fost la Parlament, la PSD a continuat "sit in"- ul, respectiv protestul în regim de 24 de ore din 24, iar în Piaţa Victoriei câteva persoane au asigurat continuitatea protestelor, ajunse acum la cea de a 319-a seară de la adoptarea OUG 13.

Indiferent de locul unde au manifestat, toţi cei ieşiţi în stradă sunt indignaţi de faptul că PSD/ALDE şi aliaţii lor vor să pună justiţia sub bocancul politicului, ultima ispravă - respectiv mutilarea codurilor penale sub pretextul transpunerii în legislaţia noastră a unei directive europene privind transparenţa - fiind picătura care a umplut paharul.

"Suntem unii cărora parlamentarii PSD ne-au stricat şi sărbătorile. Însă aceasta a ajuns să îmi pară o problemă mai mică, gestionabilă, prin comparaţie cu ceea ce am înţeles că implică modificările pe care sunt atât de încăpăţânaţi să le facă legilor justiţiei.

Am ajuns să oscilez între consternare şi revoltă, deci nu îmi mai stă prea mult gândul la sărbători cu cei dragi. Fiindcă am aflat ce li s-ar putea întâmpla celor dragi după ce ar intra în vigoare acele modificări. Dacă mă refer doar la faptul că nu se vor mai accepta ca probe în instanţă anumite înregistrări video şi tot mă simt încărcat de indignare. Adică, dacă un infractor face un abuz sau nenoroceşte pe cineva, iar dacă fapta ar fi surprinsă de camerele video ale unei firme sau instituţii – un magazin sau o şcoală, să nu se mai permită folosirea imaginilor pentru a demonstra fapta?! Parcă am avea un concurs al politicienilor PSD pentru cine ajută mai mult infractorii să scape. Mi se pare grav. Şi nu înţeleg de ce atâţia oameni de bună-credinţă nu reacţionează, de ce ignoră aşa ceva şi îşi văd doar de preocupările casnice proprii. Avem nevoie de un mesaj sau măcar de un semnal cât mai puternic dinspre oameni spre politicienii toxici", declară un protestatar.

Un alt protestatar atrage atenţia că problema este mai adâncă decât ceea ce se întâmplă în ultimul an. România este victimă a politicului de 28 de ani, perioadă de-a lungul căreia cei ce s-au succedat la putere au pus ţara pe butuci. Vinovaţi sunt nu doar politicienii ci şi românii, care le-au permis să-şi bată joc de România, explică protestatarul.

"Aş putea să mă leg de tot ce s-a întâmplat în această săptămână, ultimele 10 luni, dar nu este vorba doar despre asta, în primul rând este vorba despre tot ce s-a întâmplat în ultimii 28 ani. Este evident că şi-au urmărit doar interesele proprii. Toate domeniile sunt afectate - sănătate, educaţie, justiţie, infrastructură, cultură, turism, trebuie să punem piciorul în prag, să spunem STOP! Nu vreau să acuz un singur partid, vinovaţi sunt toţi cei care au guvernat România, împreună cu toţi preşedinţii de după '89 .

Din punctul meu de vedere cei mai vinovaţi suntem noi, cetăţenii, pentru că am fost indiferenţi, nepăsători, noi suntem cei care le-am permis să distrugă România. Să nu uităm că sunt plătiţi din banii noştri, în loc să ne ajute, ne sfidează. Ne putem implica foarte simplu prin a semna petiţii, acţiuni civice, nesupunere civică, voluntariat dar singura soluţie rapidă este să ieşim în stradă. Aşa că fac un call către voi, vorbiţi cu toate persoanele pe care le cunoaşteţi, spuneţi-le de ce trebuie să iasă duminică în stradă, explicaţi-le de ce ieşiţi voi. Ne vedem duminică, la ora 15, în Piaţa Victoriei, vom face un flashmob împotriva cenzurii şi a legilor justiţiei, după, în jurul orei 18.00 vom pleca în marş către Parlament. #neamunit", spune tânărul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne