Ziua 312. "Parlamentul este o maşină de vot, comandată de acelaşi tătuc!"

"Nu cedăm în acest război al nervilor!", transmit protestatarii, deloc dispuşi să plece steagul în faţa obstinaţiei Puterii de a îşi aservi Justiţia, în pofida criticilor şi împotrivirilor magistraţilor şi societăţii civile.
Protest
Protest (Epoch Times)

Protestatarii au revenit, vineri, atât în Piaţa Victoriei cât şi lângă Parlament, pentru a cere stoparea tentativelor politicului de a îşi aservi Justiţia prin tot soiul de manevre legislative convergând, inexorabil, înspre anularea indepedenţei magistraţilor.

Nemulţumiţi că în pofida criticilor asociaţiilor reprezentative ale magistraţilor, Ministerului Public, societăţii civile etc., parlamentarii Puterii îşi văd nestingheriţi de adoptarea unor amendamente unul mai toxic decât altul, protestatarii transmit că nu vor ceda în războiul nervilor iniţiat de putere şi nu vor renunţa la dezideratul de trăi într-o ţară condusă de politicieni corecţi şi patrioţi.

"Motivele pentru care protestez cred că e inutil să le mai enumăr. De ce în Victoriei şi nu la Parlament? Pentru că, şi în cazul separaţiei puterilor în stat, e un mare haos, ca în orice domeniu în ţara asta... În mod normal, Parlamentul ar trebui să fie creierul, cel care emite legi şi creează cadrul în care Guvernul să pună în aplicare programul propriu, deci să aibă funcţie executivă. Se pare că, totuşi, e invers.

Să nu uităm că iniţiativa legislativă în legătură cu "reforma" din Justiţie aparţine ministrului Justiţiei, cu dedicaţie mai mult decât evidentă. S-a văzut clar zilele acestea - dacă mai avea cineva îndoieli - că Parlamentul nu este un loc al dezbaterilor, ci o maşină de vot, comandată de acelaşi tătuc. Deci rolurile sunt inversate. Asta nu înseamnă că nu e necesar protestul la Parlament. Spun doar că e nevoie să se protesteze şi la Guvern, chiar dacă numai la nivel simbolic - câţiva oameni, în tăcere (în semn de respect faţă de cel care a fost regele Mihai), în faţa unei clădiri goale. E suficient. Mesajul este foarte clar: nu cedăm în acest război al nervilor. De mai bine de 10 luni cerem justiţie independentă, total paşnic, dar cu perseverenţă şi fermitate", transmite o protestatară din Piaţa Victoriei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne