Ziua 309. "Regele a murit... Să nu lăsăm şi statul de drept să moară!"

România a ajuns să fie condusă de persoane care sunt chemate la DNA tot mai des, de miniştri care nu ştiu a vorbi corect limba română, de un Guvern lipsit de coerenţă. Este timpul ca acest lucru să se schimbe, transmit protestatarii reveniţi în Piaţa Victoriei.
Protest
Protest (Epoch Times)

"Regele a murit! Să nu lăsăm şi statul de drept să moară!", transmite o protestatară din grupul cetăţenilor veniţi marţi lângă Guvern, explicând de ce ea şi colegii săi continuă să vină în Piaţa Victoriei, chiar şi în acest moment de doliu.

"Desigur că moartea regelui Mihai este un moment foarte trist pentru ţară, dar nu putem lăsa statul de drept să moară şi el... Protestăm în continuare, fără să strigăm, purtând banderole negre..", spune tânăra, în opinia căreia protestele trebuie să continue, şi să continue paşnic. Însă ferm.

"Ţin să reamintesc tuturor că protestul nostru este unul anticorupţie, pentru independenţa justiţiei şi pentru un stat de drept. E important să se facă distincţia între noi, cei care protestăm PASNIC de peste 10 luni, şi personajele prezente episodic în piaţă, care, sub pretextul dreptăţii, provoacă scandal şi apoi se victimizează. Este exact metoda pe care o folosesc cei împotriva cărora protestăm. De fapt, nici nu e vorba despre persoane, ci despre mentalităţi.

Ne-am bucurat foarte mult să constatăm că avem susţinere în caz de urgenţă, că oamenii au reacţionat şi nu au permis confiscarea locului simbolic al rezistenţei noastre, dar în nici un caz nu suntem de acord cu folosirea tehnicilor celor de la putere, în acest război al nervilor.

În continuare, cred că trebuie protestat paşnic, cu fermitate, să le arătăm guvernanţilor că nu ne reprezintă, că nu au legitimitate şi, în general, că nu suntem de acord cu politica pe care o duc. Suntem un stat european, cu valori europene, şi aşa vrem să rămânem.

Sper că mâine, când se vor discuta în Parlament legile justiţiei - varianta pro-corupţie - să fim în număr cât mai mare în stradă, să le arătăm "aleşilor" că suntem o forţă de care trebuie să ţină cont. Să le arătăm că sunt ilegitimi", spune protestatara.

O altă tânără transmite că am ajuns să trăim într-o ţară condusă de oameni cu probleme penale, de agramaţi, incompetenţi. Acest lucru trebuie să se schimbe, căci "Românica lui Dragnea poate fi transformată în România tuturor românilor."

"Particip la proteste pentru că sunt sigură că Românica lui Dragnea poate fi transformată în România tuturor românilor! Persoane care sunt chemate la DNA tot mai des, miniştri care nu ştiu a vorbi corect limba română, un Guvern lipsit de coerenţă în ceea ce priveşte declaraţiile şi măsurile financiare, Preşedinţi ai Camerelor Parlamentului cu probleme penale, politicieni care dau mâna să schimbe legile justiţiei în favoarea lor - conduc astăzi România, spre dezamăgirea mea.

Nu numai că este periculoasă această realitate, dar este şi nesigură pentru întreg mediul de afaceri. Se vehiculează existenţa unui stat paralel! Acesta există şi este format din PSD-ALDE şi din votanţii care cred încă în ei. De asemenea, tot dintr-un stat paralel fac parte şi acei români care nu au reacţie şi nu înţeleg gravitatea situaţiei înspre care ne îndreptăm. Poate este rândul nostru să fim o nouă generaţie de sacrificiu şi sunt de acord atât timp cât vom îndrepta lucrurile.

Fac parte din categoria de tineri care s-a săturat de minciuni, de manipulări, de micile pomeni electorale oferite unei părţi a populaţiei, de târguri de Crăciun şi luminiţe. E ca şi cum ai pune beteală şi luminiţe peste o groapă de gunoi! Nu faci decât să o faci să iasă în evidenţă mai tare! Avem nevoie de stabilitate, de un parteneriat firesc cu Europa, de condiţii decente şi spitale, de autostrăzi, de o atenţie şi un interes sporit al primăriilor spre cetăţean! Nu în ultimul rând, avem nevoie de educaţie! Hai să nu îi mai lăsam pe analfabeţi să ne decidă aleşii!", transmite protestatara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne