Ziua 307. "Numai uniţi vom învinge! Trebuie să ne mobilizăm să câştigăm definitiv lupta împotriva ciumei roşii!"

Modificarea legilor Justiţiei în folos personal este ţinta principală a actualei Puteri şi singurii care pot opri asaltul îndreptat, finalmente, împotriva statului de drept sunt cetăţenii, prin implicare, reamintesc protestatarii.
Protest
Protest (Mihut Savu / Epoch Times)
Se încarcă player-ul...
Se încarcă player-ul...

UPDATE: Proteste au avut loc ieri şi în alte oraşe din ţară, precum Braşov, Cluj-Napoca, Sibiu şi Craiova, dar şi în Diaspora. Redăm imagini trimise de protestatarii din Paris.

Protest la Paris
Protest la Paris (Gianina Fiordean)

Protest la Paris
 
Protest la Paris   (Gianina Fiordean)

* * *

UPDATE: Se Proteste au avut loc ieri şi în alte oraşe din ţară, precum aud scandările: ''Justiţie, nu corupţie!'', ''România, stat european'', ''PSD, ciuma roşie!'', ''Nu scăpaţi!'', ''Ne-am săturat cât ne-aţi furat!'', ''Demisia!'', ''Rezistăm, nu cedăm!''. La fel ca iarna trecutăa, cand protestele erau la apogeu, în Piata Victoriei s-a întins un mare drapel UE. Numărul protestatarilor se ridica la circa cinci-şase sute în jurul orei 19.50.

"Nu vreau să se voteze legile Justiţiei. Sunt o adunătură de interlopi şi de ţoape care s-au cocoţat ca scroafa în copac şi habar nu au cum să conducă o ţară. Oamenii ăştia nu sunt în stare să conducă nicio tarabă în piaţă", a declarat un protestatar.

Protest
Protest (Mihut Savu / Epoch Times)

* * *

UPDATE: Vizavi de protestatarii rezist, în faţa Muzeului Antipa, un grup de circa cinci persoane au ieşit la o "contramanifestaţie" , cerându-le acestora să înceteze să protesteze măcar în perioada sărbătorilor şi reproşându-le că s-au opus instalării târgului de Crăciun dorit de Firea. Nu în ultimul rând, contra-manifestanţii le reproşează manifestanţilor anticorupţie agresarea, ieri, a unui bătrân, eveniment de care cei din Victoriei se disociază. Mai mult, din filmările de ieri reiese că bătrânul a cărui agresare li se reproşează celor ce s-au opus târgului de Crăciun a fost primul care a dat cu pumnul, după ce anterior îi insultase şi înjurase pe protestatari.

"Noi suntem protestatari din 2012 de când cu Băsescu şi n-am făcut asemenea.. cred că nu aţi auzit că ne-am bătut cu jandarmii. Ne-a pus garduri Oprescu de 2 metri. Adevăru-i că l-am dărâmat, dar n-am bătut oamenii care nu au fost de părerea noastră, care nu au avut ideile noastre, da?! În democraţie, şi părerea mea contează şi a dvs. şi a lor. Să protesteze, nu am nimic, dar fără să se ia de oamenii care nu sunt de acord cu ei, să-i ia să-i înjure pe stradă, sau pe Facebook", a declarat una dintre manifestante.

"Suntem români, suntem creştini şi vrem să ne petrecem sfintele sărbători de Crăciun în linişte, de aceea am venit cu acest mesaj către protestatari, cu rugăminea să facă o pauză măcar în perioada sărbătorilor. Nu ce au făcut ieri, că a vrut să se deschidă aici un târg de Crăciun, cu colinde, cu copii, şi pur şi simplu au demolat toată schela şi tot ce a vrut să facă primarul Capitalei, nu este normal. Să facă o pauză până după sărbători şi după aia să-şi continue protestul. Este un drept câştigat la Revoluţie şi fiecare are dreptul să protesteze, dar să facă o pauză în perioada sărbătorilor", a adăugat o altă protestatară.

* * *

Circa 300 de protestatari se strânseseră în jurul orei 19.00 în Piaţa Victoriei, loc pe care primarul Capitalei, Gabriela Firea, a încercat să îl transforme în târg de Crăciun, determinaţi să se opună, în continuare, modificării legilor Justiţiei.

Indignaţi că parlamentarii coaliţiei PSD/ALDE îşi continuă, în pofida tuturor criticilor, demersurile care vor duce la aservirea Justiţiei politicului, protestatarii transmit că nu vor renunţa să iasă în stradă până când lucrurile nu se vor reaşeza în normal.

"Este absolut necesar să fim zilele acestea aici, cât mai mai mulţi, mai ales pentru că ieri am reuşit să ne recuperăm Piaţa, căreia primăriţa noastră minunată îi pusese gând rău. Este o bătălie importantă pe care am câştigat-o, bătălie împotriva aroganţei, sfidării şi obrăzniciei afişate de vrăjitoarea de Voluntari. Ce a fost în mintea ei să se gândească în a folosi Piaţa pentru organizarea unui târg de Crăciun? Asta îi arată pe deplin tupeul şi caracterul. Dacă ea crede că îşi bate joc de noi, i-am arătat că nu îi permitem", declară o protestatară.

Tânăra reaminteşte că Bucureştiul avea deja târguri de Crăciun, deci nu era nevoie să se facă încă unul în Piaţa Victoriei şi atrage atenţia că adevărata bătălie se duce în Parlament, unde pe rol sunt legile justiţiei.

"Da, vine Crăciunul, în toate oraşele mari se organizează târguri, este firesc. Şi în Bucureşti este un târg mare în Piaţa Constituţiei şi altele câteva mai mici. În ciuda faptului că mişcarea #rezist are notificare depusă şi înregistrată la primărie până pe data de 31 Decembrie, primăriţa minune a crezut că ne poate opri protestele. Ştiţi zicala "s-a urcat scroafa în copac"? Este descrierea perfectă a madamei primar. Ei bine, mă bucur că i-am dat această palmă, care chiar a usturat-o rău, având în vedere ieşirea furibundă de ieri şi atacurile la adresa noastră dar şi la adresa premierului.

Sigur, cred că vă imaginaţi că pe noi ne bucură disputa asta între doi membri importanţi ai PSD, ne arată cam care este cu adevărat atmosfera acolo, dar mai ales că unii îşi dau seama că poziţia lui Dragnea se clatină, simt "miros de sânge" şi sar la atac. Asta e de bine, ce să spun. Dar, chiar dacă am câştigat această bătălie importantă pentru noi, cea care cu adevărat contează va fi cea de marţi din Parlament când se aşteaptă să fie adoptată legea care modifică statului magistraţilor. Şi ştim că până acum am avut parte de câteva zile de "marţea neagră".

Acum trebuie să fim cât mai mulţi, cât mai uniţi şi pregătiţi pentru ce urmează. Sper că victoria celor 2-300 de protestatari de ieri de care sunt tare mândră şi în faţa cărora mă înclin, să motiveze şi să determine lumea să ni se alăture în lupta noastră, de a apăra statul de drept. Trebuie să conştientizăm că numai uniţi vom învinge! Acum trebuie să ne mobilizăm şi mai mult şi mai mulţi, să câştigam definitiv lupta împotriva ciumei roşii, să putem reveni la viaţa noastră, iar România să îşi reia parcursul ei european, bazat pe valori, pe democraţie, pe libertate", transmite protestatara.

Un alt protestatar aminteşte şi el că "evenimentele de ieri nu au avut nicio legătură cu vreun târg de Crăciun, festival de muzică pentru copii sau concert ale unor vedete pentru care banii sunt mai importanţi decât principiile, ci a fost o încercare ticăloasă de a confisca Piaţa Victoriei, nu ca spaţiu public, ci ca simbol al luptei împotriva PSD.

Şi în această seară ieşim în stradă pentru păstrarea independenţei Justiţiei şi respingerea proiectului de modificare a acestor legilor. Votul din Parlament pe legile Justiţiei va avea loc, săptămâna viitoare, marţi. Modificarea legilor Justiţiei în folos personal este ţinta principală a actualei Puteri şi motivul pentru viitoarele proteste masive la care ne putem aştepta în toată ţara dar şi în Diaspora. Ieşim în stradă aici pentru că Piaţa Victoriei, emblemă deja a luptei împotriva corupţiei, atrage atenţia şi asupra tensiunilor interne din PSD, pe care doamna primar încerca să le acopere cu colinde cântate de copii", adaugă protestatarul.

Reamintim că, deşi intenţia primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, de a organiza Târg de Crăciun în Victoriei - în pofida faptului că acolo au loc protestele rezist - a fost dezavuată puternic pe reţelele sociale, aceasta a anunţat că târgul urmează a fi organizat în urma unei solicitări primite din partea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Acesta ar fi fost primul an în care în Victoriei se organiza târg de Crăciun, în condiţiile în care în acest loc traficul este intens, nu există treceri de pietoni până la alveola din centru, iar primăria aprobase DEJA alte două târguri cu specific de sărbători, unul în Piaţa Constituţiei şi unul la Universitate.

În acest context, iniţiativa primarului a fost văzută drept o tentativă de a-i alunga din Victoriei pe protestatari. Socoteala de la primărie nu s-a potrivit însă cu cea din ... târg, sâmbătă protestatarii opunându-se instalării construcţiilor. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici