Ziua 297. "Sfârşitul acestei clase politice, acestei mentalităţi de un egoism feroce, este aproape!"

DNA-ul îşi face treaba, CCR-ul pare să facă şi el necesarul pas înapoi şi pronunţă decizii în linie cu normalitatea şi bunul simţ, iar cetăţenii sunt tot mai conştienţi că trebuie să spună ”nu” abuzului şi imposturii. Aşadar, coşmarul pe care-l trăim se apropie de final, transmit protestatarii.
Protest
Protest

Protestatarii au revenit, pentru a 297-a seară consecutiv, lângă guvernul devenit pentru ei un simbol al corupţiei, de când cu adoptarea, "noaptea, ca hoţii" a celebrei OUG 13. Având în vedere evoluţia recentă a evenimentelor din prim-planul vieţii publice, respectiv faptul că CCR a respins cererea lui Călin Popescu Tăriceanu vizând un posibil conflict între DNA şi Guvern după deschiderea dosarului Belina şi că sindicatele şi numeroase organizaţii civice şi-au anunţat participarea la protestul anunţat duminică, protestatarii se declară optimişti în ceea ce priveşte iminentul sfârşit al actualei clase politice.

"Situaţia începe să intre în normalitate. DNA-ul îşi face treaba, adună dovezi contra corupţilor, pune sechestru pe averile obţinute ilicit şi deschide noi dosare. Am încredere că se va ajunge inclusiv la recuperarea totală a prejudiciilor. CCR-ul, după ce şi-a pierdut, inclusiv în instanţă, aura de constituţionalitate pe care o tot invocă, a dat un pas înapoi, retrăgându-şi susţinerea pentru borfaşii de la conducerea ţării, prin respingerea cererii preşedintelui Senatului, care avea ca scop împiedicarea anchetei DNA în cazul Belina.

În plus, pentru duminică se anunţă proteste masive în toată ţara, oamenii se trezesc şi încep să realizeze că stă în puterea lor să schimbe ceea ce îi deranjează, că nu e normal ca aparatul administrativ să-i fure şi să-i batjocorească. Sfârşitul acestei clase politice, acestei mentalităţi de un egoism feroce, este aproape", opinează o protestatară.

Protest
Protest

Un alt protestatar remarcă şi el că, deşi parlamentarii îşi fac de cap cu legile Justiţiei fără să ţină cont de nimic, cetăţenii sunt, de partea lor tot mai determinaţi. Astfel, astăzi s-a ieşit în stradă la un protest pe roţi, iar duminică se pregăteşte mega-protestul din Piaţa Victoriei.

"O zi plină astăzi. Legile Justiţiei sunt în ‘’aşa-zisa dezbatere’’ şi parlamentarii PSD/ALDE îşi fac de cap fără să ţină cont de nimeni şi de nimic.

PNL a organizat un ‘’lanţ uman’’ în jurul Parlamentului, lanţ care a ieşit, doar că senzaţia mea este că oamenii veniţi parcă nu-şi doresc să plece hoţii ăştia de la Guvernare.

Mă uit la camarazii mei de la Proteste şi văd determinare şi dorinţă, şi mă aşteptam la aceşti oameni ‘’aduşi’’ astăzi de PNL să văd dorinţă şi determinare.

CCR a venit cu prima soluţie de normalitate pe 2017, şi era să-mi pice telefonul din mână când am văzut ştirea.

Am avut Protestul pe Roţi care ne-a încălzit pentru duminică atunci când toţi românii vor protesta împotriva acestor hoţi!", trece protestatarul în revistă numeroasele evenimente ce au avut loc în această zi.

Reamintim că nu mai puţin de 39 de grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale, precum şi confederaţiile sindicale Blocul Naţional Sindical (alcătuit din 34 de federaţii profesionale) şi Cartel Alfa (alcătuit din 41 de federaţii profesionale) cheamă fiecare român să ceară în stradă, duminică, de la ora 18.00, retragerea legilor Justiţiei şi a legilor de modificare a Codurilor Penale, respingerea în Parlament a ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale şi demisia imediată a Guvernului Tudose şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului, reiese dintr-un comunicat de presă remis, miercuri, de mişcarea Iniţiativa România.

"România a ajuns într-unul dintre cele mai grave momente ale istoriei sale postcomuniste, comparabil cu mineriadele din anii ’90, criza financiară şi tăierea salariilor bugetarilor din 2010. Confiscarea politică a sistemului de justiţie, capturarea statului de către o mafie politică care slăbeşte legislaţia anticorupţie pentru a scăpa de răspundere penală, războiul politic şi instituţional declanşat de Guvern împotriva societăţii civile, atacurile majorităţii parlamentare împotriva aliaţilor din NATO şi UE, haosul fiscal şi deprecierea accelerată a leului, creşterea preţurilor şi a deficitului bugetar vor arunca România de facto în afara Uniunii Europene şi NATO. Consecinţele deciziilor guvernamentale de astăzi ne vor urmări pentru zeci de ani, ne vor plasa în sfera autoritarismului politic, a jafului banilor publici, a impunităţii politicienilor şi a sărăciei", se arată în comunicatul citat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne