Ziua 293. "Dragnea e corupt până la os. Trebuie să plece!". Protest la Guvern

Românii trebuie să iasă în stradă nu sute de mii ca în iarnă, ci milioane, asta este singura noastră şansă de a scăpa ţara de viitorul sumbru spre care ne conduce coaliţia de guvernare PSD-ALDE, au transmis opiniei publice protestatarii din Piaţa Victoriei.
Protest
Protest
Se încarcă player-ul...

În jur de 1000 de persoane au protestatat, duminică, în Piaţa Victoriei, din Bucureşti, manifestându-şi indignarea faţă de faptul că PSD şi ALDE îşi continuă neabătut asaltul asupra Justiţiei, asta în timp ce pun pe butuci şi economia. Strânşi în faţa clădirii Guvernului care astă-iarnă mutila Codurile Penale în favoarea corupţilor, protestatarii au scandat: "DNA să vină să vă ia!", " În democraţie, hoţii stau la puşcărie!", "Nu cedăm!", "PSD, ciuma roşie!", "Tu-Dorel, demisia!" şi au fluturat stindarde tricolore.

Şi cum, de curând, liderul PSD a fost pus sub acuzare într-un dosar la care s-a asociat şi OLAF, în mulţime au apărut pancarte cu mesaje ironice pe această temă, iar un protestatar chiar a venit purtând atârnat, la gât, o mică mascotă cu personajul OLAF din desene animate.

Protest
Protest

"N-au făcut nimic bine de când au venit, m-au adus toate aici, de la legea recursului compensatoriu care mi se pare o prostie, până la noul cod fiscal şi ce s-a întâmplat astă-iarnă când şi-au pierdut credibilitatea votând în miez de noapte, mai mişeleşte nu se poate", a declarat o tânără.

"În seara asta am venit să îi cerem demisia dlui Dragnea. Evenimentele care s-au întâmplat săptămâna trecută, cu OLAF, au demonstrat încă o dată, dacă era nevoie, că dl Dragnea este corupt până la os şi toţi oamenii din această seară au venit să îi ceară demisia. Trebuie neapărat ca dl Dragnea să plece, altfel lucrurile nu se pot schimba în bine", a adăugat un al protestatar.

"(M-au adus aici n.r.) incompetenţa şi aroganţa cu care suntem trataţi ca cetăţeni ai acestei ţări şi asta se traduce prin toate măsurile şi prin toate deciziile pe care le-a luat acest Guvern şi deopotrivă prin demersurile pe care nu le-au făcut şi anume investiţii, reforme în învăţământ, în sănătate, nicio măsură după tragedia din Colectiv şi aşa mai departe. Deci, pe de o parte avem incompetenţă prostie şi aroganţă, pe de altă parte nimic pentru acest popor care se luptă în fiecare seară să tragă un semnal de alarmă", a precizat, la rândul său, o tânără.

Protest
Protest

Altă protestatară atrage atenţia că singurele constante ale guvernării au fost „greşealile de comunicare” şi „discutate şi uitate” şi le transmite guvernanţilor că nu sunt de capul lor iar cetăţenii nu îşi vor lăsa ţara pradă unor infractori.

"Când doi îţi spun că eşti beat, du-te să te culci, zice un proverb românesc. Când patronatele, sindicatele şi protestele din stradă îţi transmit ţie, Guvern şi Parlament, că Revoluţia Fiscală este un dezastru care va duce la dinamitarea economiei, la sărăcirea celor mai defavorizaţi muncitori şi la falimentul firmelor mici româneşti, atunci, tu, Guvern PSD, este cazul să te retragi. Fă ceva la care te pricepi, dar nu politică economică şi fiscală. Şi în nici un caz revoluţie fiscală, atâta timp cât nu înţelegi nici măcar ce e ăla ROBOR. Sau când te baţi cu pumnul în piept că preţurile nu au crescut, nici măcar la combustibil, după introducerea accizei. Cei mai importanţi indicatori de interes în economie au crescut ca mârţoaga lui Făt-Frumos: inflaţia, cursul euro, ROBOR-ul. Ce „bună-stare” vor aduce aceste creşteri? Scade puterea de cumpărare, creşte rata la bancă atât pentru creditele în lei cât şi pentru cele în valută, creşte chiria, cresc toate utilităţile. Vine iarna, iar impresia că avem salarii mai mari se va spulbera rapid când tot salariul se va duce pe costurile de întreţinere ale familiei normale.

Aşa că, dragi guvernanţi, ori vă lăsaţi de fumat ce fumaţi voi acolo de vedeţi totul în roz, ori vă retrageţi de la guvernare. Ţara nu vă mai suportă. Nici măcar cei 18% care v-au votat şi care acum vor fi primii care vor suporta necruţător rezultatele programului vostru de guvernare. Aţi demonstrat că nu aveţi nici o idee despre economie, nici un pic de înţelegere şi nici o idee de rezolvare pe termen lung a dezastrului în care se găseşte România după 27 de ani de FSN, FDSN, PSDR, USL, PSD, PD, PNL, ALDE, din punct de vedere social, infrastructură rutieră, educaţie, sănătate. De ce să ne mai ascundem după deget? Dragi guvernanţi, sunteţi de toată jena. Singurele două constante ale guvernării voastre constau în „greşeala de comunicare” şi „discutate şi uitate”. Nimic concret despre dezvoltarea durabilă a României, despre grija faţă de cetăţean, despre responsabilitate şi moralitate. Nici nu ştiţi cât de mici aţi devenit în ochii majorităţii.

PS: Legile Justiţiei nu le veţi modifica după bunul plac. Din fericire, suntem în Uniunea Europeană şi asta vă stă ca un ghimpe în coastă. Aşa că aşteptaţi decizia Comisiei de la Veneţia. Nu sunteţi de capul vostru şi România nu e doar ţara voastră. Este şi a noastră şi nu o vom lăsa pradă unor infractori. La urma urmei, este obligaţia noastră, ca cetăţeni, de a ne apăra ţara. Şi viitorul. Ştiţi voi, scrie în Constituţia României", a declarat o protestatară.

Protest
Protest

La rândul său, o altă manifestantă a subliniat că nu are cum să nu iasă în stradă în contextul în care ceea ce se întâmplă pe scena politică este "absolut de neimaginat".

"Am văzut ceea ce nu credeam că voi ajunge să mai văd: la întâlnirea de vineri a Comitetului Executiv al PSD parcă am asistat la un congres PCR. După 28 de ani de când au murit oameni în stradă pentru democraţie şi libertate, simt cum totul se prăbuşeşte cu o repeziciune fantastică. Nici măcar nu mai pot spune că sunt revoltată, ci sunt de-a dreptul îngrozită de soarta acestei ţări, dacă nu facem ceva să scăpăm de derbedeii ăştia care au acaparat-o. Şi sunt îngrozită şi de apatia asta generală. Adică la cât de gravă este situaţia, vedem zilnic atacuri după atacuri la justiţie, la economie şi finanţe, urmează atacul decisiv pe partea de Cod Administrativ, şi lumea stă cu mâinile în sân şi se lamentează din spatele calculatorului. Aşa nu vom avea nicio şansa de a ne recupera ţara din mâna hoţilor şi corupţilor, care cu un tupeu fără margini, şi zău că îmi vine să zic "tupeu de borfaş", ne consideră pe noi stat paralel.

Adică, noi, oamenii cinstiţi şi oneşti, care am rămas în această ţară şi muncim pentru ea, suntem statul paralel? Nu, ei sunt statul paralel, o şleahtă de derbedei incompetenţi şi rău-voitori, care au un scop precis, acela de a distruge ţara. Cred că, dacă ar fi după ei, ar vinde-o bucată cu bucată. Nu au nimic sfânt, sunt atât de ticăloşi şi ordinari, de parcă au câştigat ţara asta la loto şi acum cred pot face face orice cu ea. Acum ar fi trebuit să fim în stradă nu sute de mii ca astă-iarnă, ci milioane, asta este singura noastră şansă. Dacă opoziţia este total anihilată, nu se vede, nu se aude, nu are nicio forţă, forţa trebuie să fie la noi, la societatea civilă.

Suntem vigilenţi, suntem cu ochii pe ai, dar nu este suficient. Acum, ar trebui să ne amintim ce ne-a scos în stradă în februarie când am fost 600 sute de mii şi să înmulţim cu 10. Adică avem de 10 ori mai multe motive şi mai grave de a ieşi la proteste. Este singura şi ultima şansa! Altfel ne îndreptăm sigur către un stat poliţienesc, în care libertatea şi democraţia vor rămâne nişte frumoase amintiri. Cenzura se va reinstaura, la fel şi teroarea de a mai vorbi sau critica puterea. Toate semnele către asta duc, de aceea nu pot spune decât: Popor Român, trezeşte-te, acum cât nu este prea târziu, sau vom fi înghiţi de bezna dictaturii. Deşteaptă-te, Române, din somnul cel de moarte!", a afirmat protestatara.