Ziua 291. "Vă daţi seama că statul român, adică noi, trebuie să plătim ce fură penalul Dragnea?"

În timp ce PSD "denunţă", de la Băile Herculane, abuzurile "statului paralel", protestatarii rezist atrag atenţia că ţara a ajuns în colaps din cauza guvernanţilor şi că este timpul ca oamenii să iasă din nou masiv în stradă, pentru a scăpa de cei care generează corupţia ce-i omoară pe români cu zile.
Protest
Protest (Epoch Times)

În România, corupţia continuă să ucidă oameni. O face prin bacteriile din spitale, prin lipsa medicaţiei pentru bolnavi, prin starea jalnică a infrastructurii. Iar între timp, cei care reuşesc să supravieţuiască sistemului plătesc din munca lor incompetenţa şi hoţia celor de la putere, acuză protestatarii reveniţi lângă Guvern, pentru a 291-a seară consecutiv.

Situaţia se poate însă schimba dacă oamenii se vor mobiliza şi vor ieşi în stradă, cerând plecarea de la putere a corupţilor, astfel încât România să se poată înscrie pe o orbită corectă, a normalităţii, a domniei legii şi a bunului simţ.

"Atitudinea PSD e la fel ca cea a hoţului prins cu mâna în buzunar. Încep să găsească alţi vinovaţi, strigă hoţul în stânga şi în dreapta şi tabără pe toţi cei care îi înfruntă. Trebuie să fii retardat rău să crezi că cei care te văd înghit aşa ceva. Sigur, pentru cei ce nu au luciditate funcţionează o astfel de manipulare, dar ei sunt din ce în ce mai puţini. Până şi ţăranul de la sat şi pensionarul de la urbe a înţeles că PSD îi fură şi că nu sunt altceva decât o şleahtă de penali puşi pe căpătuială şi că nu îi interesează nimic de români ci doar să fure şi să scape cu banii.

PSD nu a făcut nimic pentru bolnavii din spitale, ba mai mult, a dat la export medicamentele ieftine româneşti. Oamenii mor cu zile pentru că nu au condiţii, nu au medicaţie şi nu au nici doctori motivaţi să îi salveze. Doctorii sunt şi ei în stradă nemulţumiţi de ce le face PSD la salarii, asta după ce au promis în campanii că o să fie bine. Infrastructura este lăsată de izbelişte, zero spitale, zero autostrăzi, zero drumuri noi, ba mai mult, aflăm că avem de dat 21 de milioane de euro pentru ţeapa dată de Dragnea cu Teldrum. OLAF a trebuit să sesizeze statul român şi să îl someze să dea banii înapoi pentru că lucrarea nu a fost făcută cum trebuie. Vă daţi seama că statul român, adică noi, trebuie să plătim ce fură penalul Dragnea? Cum să stăm în casă? Cum să stăm liniştiţi când vedem cum se fură ca în codru? Cum putem să stăm în casă când ştim că drumurile alea nereparate o să genereze accidente şi acolo o să moară oameni? Alţi morţi, tot din cauza corupţiei!

O infrastructură proastă atrage după sine decese. Atrage după sine tragedia poporului român, moartea prin furt. Moartea care te loveşte fără să poţi arăta cu degetul pe cineva. Fără să poţi să ai drept de apel. Mori aşa ca prostul, pentru că banii au fost furaţi, pentru că a fost dată şpagă, pentru că pe hoţ nu îl interesează de viaţa ta. Să nu laşi aşa, române, nu închide ochii sperând să nu fii tu viitoarea victimă. Hai să ne ridicăm împreună împotriva lor. Nu te teme, nu îţi fie frică, acum nu mai sunt ani '90 să te poată omorî cu mineri. Au trecut vremurile alea. Acum chiar putem să schimbăm ceva dacă ne unim. Hai un milion peste ei. Hai să îi scoatem în stradă şi să le arătăm ce putem să le facem noi celor care ne omoară copiii, părinţii şi bunicii", spune protestatarul.

Un alt protestatar reaminteşte că astăzi a avut loc Comitetul Executiv Naţional al PSD, ocazie cu care, sub pretextul luptei cu statul paralel, s-a lansat un nou atac la adresa Justiţiei şi democraţiei.

"Astăzi a fost cel mai direct atac la democraţie, atac făcut de către cine alţii decât de către cei de la PSD. Am văzut o conferinţă de presă, unde ‘’decât’’ ei văd ‘’Stat paralel şi ilegitim’’. Acest Grup Infracţional dovedit, fiind în corzi, atacă DNA-ul şi Justiţia cu apelative instrumente specifice de şantaj. Se folosesc de acest cuvânt mare, ‘’ROMÂNIA’’, în a-şi organiza proteste în toată ţara, proteste care au ca bază apărarea hoţiei?

Aceşti nenorociţi au avut o conferinţă care a semănat izbitor de mult cu Conferinţa lui Ceauşescu din 17.12.1989. Ne-am trezit, vă vedem, nu scăpaţi!", transmite protestatarul.