Ziua 258. "Am ajuns să fim conduşi de pleava ţării, de oameni de doi bani!"

Condusă de politicieni care nu-şi iubesc ţara, România a ajuns să producă, pe bandă rulantă, analfabeţi funcţional, oameni care continuă să voteze corupţi. Pentru ca lucrurile să se schimbe este nevoie ca cei care au scăpat nedeformaţi de sistem să ia atitudine. Pentru ei şi pentru toţi compatrioţii lor, transmit protestatarii.
Protest
Protest (Epoch Times)

România a ajuns să fie condusă de "oameni de doi bani" care nu fac nimic pentru ţară, urmărindu-şi doar interesul personal, chit că asta înseamnă "dinamitarea" naţiunii.

Această situaţie se perpetuează de decenii, de-a lungul cărora sistemul de educaţie a fost erodat permanent, ajungând să producă analfabeţi funcţional, oameni uşor de manipulat, care votează cum li se cere şi care permit aproape orice. Lucrurile au ajuns însă la un apogeu, căci s-a ajuns să avem la ministere vitale pentru ţară, precum cel al Educaţiei, oameni care fac greşeli de exprimare şi în numeroase funcţii de răspundere, infractori.

Pentru ca lucrurile să se schimbe este nevoie ca românii să iasă din apatie şi să acţioneze, pentru a da ţării un nou viitor, susţin protestatarii.

Protest
Protest (Epoch Times)

"Alergie la prostie. Am ajuns să fim conduşi de pleava ţării, de oameni de doi bani, care nu fac nimic pentru ţară, în afară de a o dinamita din interior. Din păcate, prostia a ajuns să fie la ea acasă în România. În 2017, 4 din 10 români scriu, citesc, semnează, dar nu înţeleg ceea ce citesc şi nu corelează informaţiile. Li se spune analfabeţi funcţional. Şi sunt 42%. Îi vedem peste tot. La televizor, fie că sunt gazdele vreunei emisiuni de cancan, fie că sunt invitaţi sau participanţi. La muncă, la piaţă, în trafic. Şi mai ales la vot.

Cum să laşi soarta unei ţări în mâinile unor oameni care pică un simplu test de logică? Pentru că un popor incult este un popor uşor de manipulat, zice Kant. Speranţa stă în restul de 58%, cetăţeni tăcuţi ai României, care, cât de curînd, nu vor mai suporta nesimţirea şi sfidarea pe faţă afişată de politicieni şi vor #insista să fie reprezentaţi doar de oameni integri, cu valori morale şi cu diplome luate pe bune", transmite o protestatară.

Un alt protestatar remarcă şi el că educaţia a fost ruinată în România. Cu toate acestea, în ianuarie/februarie, odată cu OUG 13, lumea s-a trezit, iar acest lucru este dătător de speranţe.

''Am atâtea să spun, dar din păcate sunt aceleaşi lucruri pe care le spuneam în ianuarie/februarie, doar că intensitatea este mai mare! Aş vorbi câteva zile despre problemele reale ale României, din punctul meu de vedere!

Avem un popor needucat, aşa cum şi-au dorit ei! Dar Ei au reuşit să ne trezească în ianuarie anumite "emoţii" şi asta îmi dă ceva speranţe!", spune tânărul.

Protest
Protest (Epoch Times)

În opinia acestuia, este nevoie de mai mulţi oameni care să vrea schimbarea, oameni care să ia atitudine şi să fie dispuşi să se schimbe, inclusiv ei, cu adevărat.

"Păi cum îţi imaginezi ca popor român că vei avea un viitor atâta timp cât tu preferi să "pupi Moaşte" şi să votezi hoţi dovediţi, asta dacă participi la vot! Cum îţi educi copiii TU, Popor Român? Cu un ministru analfabet la Educaţie şi infractori care gestionează banii tăi?

Aş sumariza prin a spune că trebuie să luăm atitudine dacă vrem ceva bun! Prin voluntariat, acţiuni civice şi, cel mai important, cu mersul la VOT poţi schimba ceva, Popor Român! Eşti dispus să o faci?", întreabă protestatarul.

Protest
Protest (Epoch Times)

Tot despre mobilizare vorbeşte şi altă protestatară, care le reaminteşte românilor că infractorii cu dosare penale decid viitorul copiilor lor.

"Popor român nu te lăsa îngenuncheat de mafioţi! Popor român, ce o să le răspunzi copiilor tăi când te vor întreba de ce corupţia conduce România? Popor român, ai o datorie faţă de revoluţionarii din '89 care ţi-au câştigat libertatea şi dreptul la exprimare! Popor român, infractorii cu dosare penale decid ce se întâmplă cu viaţa copilului tău!", spune protestatara.