Ziua 244. "Ne-am săturat să fim furaţi! România oamenilor cinstiţi e îngenuncheată de Partidul-stat"

Ne fură la benzină, la TVA, ne fură educaţia copiilor, sănătatea, pensiile, asfaltul şi şoselele, pădurile, munţii şi minele, apele, Dunărea cu insule cu tot, ne fură viaţa, ne fură tot. Vor să ne fure şi dreptul la o justiţie liberă şi independentă. Români, ne-am săturat, ne vrem viaţa înapoi, au transmis "rezistenţii" din Piaţa Victoriei.
Protest
Protest (Epoch Times)

Vrem oameni competenţi la conducerea ţării, fără penali în politică, vrem justiţie liberă şi independentă, nu corupţie! Românii trebuie să iasă în stradă să îşi apere drepturile - cu cât suntem mai mulţi, cu atât suntem mai puternici, au atras atenţia protestatarii #rezist, reveniţi pentru o nouă seară de proteste în faţa Guvernului.

În Piaţa Victoriei s-au adunat în jur de 500 de persoane. Se scandează "PSD, ciuma roşie!", "Nu vrem să fim o naţie de hoţi", "Demisia!", "Hoţii!", "Dragnea, nu uita, România nu-i a ta".

"Am ieşit şi astăzi, în ziua cu numărul 244 de proteste continue, în Piaţa Victoriei. Suntem aici pentru aceleaşi lucruri pe care le-am tot menţionat de-a lungul timpului. Ne-am săturat să fim furaţi de 28 de ani. Ne-am săturat să muncim din greu, să tragem pentru o clică de mafioţi care îşi împart între ei banii ţării, banii românilor cu care s-ar putea construi şosele, şcoli şi spitale, bani care ar putea fi investiţi într-un trai mai bun pentru noi toţi. În loc să facă investiţii în infrastructură, învăţământ şi sănătate, ei îşi măresc salariile, îşi alocă pensii speciale, îşi dau prime, şpăgi, case, terenuri, maşini, fură ţara asta bucată cu bucată. În plus, pentru a scăpa nepedepsiţi îşi continuă atacul contra justiţiei, contra instituţiilor statului de drept de când au venit la guvernare. Da, au fost votaţi, însă au fost votaţi în baza unui program de guvernare şi a unor promisiuni mincinoase", a declarat un tânăr.

Protest
Protest (Epoch Times)

Potrivit protestatarului, faptul că au câştigat alegerile parlamentare nu îi legitimează să ia măsuri împotriva ţării, împotriva poporului român.

"Dacă privim programul din campanie şi „programul” după care guvernează acum, sunt lucruri total diferite. Au promis că vor să distrugă justiţia? Au promis că vor să distrugă economia? Au promis că vor să distrugă învăţământul? Nici măcar cei care au crezut că vor obţine beneficii în urma promisiunilor din campanie, nu cred că o duc mai bine. Le-au mărit insignifiant pensiile şi salariile, ca să îi fure semnificativ pe altă parte; la impozitare, prin inflaţie, prin supra-acciza la benzină şi de aici creşterea preţurilor la alimente şi bunuri de consum, creşterea dobânzilor la credite, naţionalizarea Pilonului II de pensii. Distrug economia pentru că nu sunt în stare să administreze o economie de piaţă. Au luat şi vor să ia o serie de măsuri care vor îngropa foarte multe firme, vezi split-TVA, obligarea angajatorului de a creşte salariul brut. Au pornit atacuri contra multinaţionalelor şi băncilor care, să nu uităm, oferă românilor sute de mii de locuri de muncă pe salarii bune", a continuat tânărul.

Protest
Protest (Epoch Times)

În acelaşi timp, manifestantul atrage atenţia că Parlamentul este plin de oameni cu probleme penale şi interese mafiote, odrasle şi beizadele de politicieni fără nicio calificare, iar cele două Camere sunt conduse de un om cu dosare penale, respectiv unul condamnat penal - Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea.

"Oamenii ăştia ar trebui să facă legi pentru ţară, însă ei îşi fac legile lor, în beneficiul lor. Guvernul este format numai din oameni incompetenţi, din politruci. Au schimbat şi continuă să schimbe din funcţie, politic şi nu pe merit, oamenii din fruntea tuturor instituţiilor, până la nivel de şcoală generală, pentru a-şi introduce oamenii lor, politrucii lor, pentru a controla absolut tot şi pentru a obţine beneficii de la buget pentru oamenii lor. România oamenilor cinstiţi, care muncesc, este îngenuncheată de cei care fac parte din partidul-stat. Şi nici măcar nu se mai obosesc să ne mai mintă ci ne batjocoresc în faţă cu afirmaţii de genul „uraganul a scumpit benzina”. Ne prostesc în faţă fără nicio jenă. Eu vreau să cred că românii se trezesc şi ies din starea de letargie de până acum şi că nu mai privesc pasiv cum, după ce li s-a furat trecutul, li se fură prezentul şi viitorul, ba chiar şi viitorul copiilor lor. Îi aşteptăm pe români să ni se alăture, să îi facem să înţeleagă pe cei care vremelnic ocupă nişte funcţii de conducere că ne-am săturat să fim furaţi! Ne vrem viaţa înapoi!", a subliniat tânărul.

Protest
Protest (Epoch Times)

La rândul său, un alt protestatar s-a plâns că un vot dat "penalilor" ruinează România timp de patru ani şi cetăţeanul nu are la îndemnă mecanisme eficiente de corecţie a derapajelor politice.

"Există mai multe puteri în stat care teoretic asta ar trebui să facă, însă ele pot fi politizate şi devin disfuncţionale. Votul dat unui politician o dată la patru ani ca el apoi să facă ce vrea din România fără ca cetăţenii să poată corecta ceva este total defectuos. Un sistem democratic real ar da putere şi cetăţeanului. Nu într-o singură zi din 1460 de zile, timp în care cetăţeanul finanţează tot şi îi este furat tot. Şi atunci pentru situaţia noastră cred că o soluţie bună ar fi ca sesiunea de vot să fie permanentă. Cetăţeanul să poată da votul şi să poată lua votul la fel de uşor. Această abordare nu ar permite ca nişte penali să bage bani în campanii electorale făcute de străini ca apoi să poată fura România timp de 4 ani. Votul dat astăzi să poată fi retras imediat ce politicianul nu se mai ocupă de cel de la care a primit votul. Astfel am scăpa de grupări mafiote imediat. Politicianul ar fi în permanenţă în slujba cetăţeanului. Politicianul nu ar avea derapaje, nu ar 'greşi' pentru că ar pierde poziţia imediat. Politicianul nu ar putea să îşi creeze structuri mafiote pentru că ar fi imediat înlăturat de către popor. Cetăţeanul ar avea putere, el ar decide pe cine plăteşte să se ocupe de ţară, de viitorul lui", a precizat manifestantul.