Ziua 232. "PSD încearcă să ne târască România în negura corupţiei, a manipulării, a imoralităţii"

Abuz, sfidare, mârlănie, jaf, acestea sunt atributele politicii în zilele noastre, remarcă protestatarii din Piaţa Victoriei, îndemându-i pe români să nu mai accepte rolul de victimă care permite orice.
Protest
Protest (Epoch Times)

Protestatarii #rezist au revenit pentru a 232-a seară consecutiv lângă Guvern, loc de unde, de la adoptarea OUG 13, cer practic neîntrerupt plecarea corupţilor din fruntea ţării. La nemulţumirea stârnită de tentativele Puterii de a-şi aservi Justiţia, de-a lungul acestor luni s-a adăugat revolta faţă de măsurile luate de PSD în domeniul economic şi în Învăţământ.

Supraacciza pe carburanţi, split TVA, transferul CAS şi CASS de la angajator la angajat, interzicerea materialelor auxiliare în şcoli, erorile gramaticale făcute de Liviu Pop, seninătatea cu care Petre Daea admite că şi-a angajat fiica într-una din structurile ministerului pe care-l conduce sunt doar câteva dintre motivele de nemulţumire ale oamenilor.

Cum începând de azi dimineaţă în Piaţa Victoriei se desfăşoară evenimentul Biblioteca pentru Pop, eveniment în cadrul căruia cetăţenii donează cărţi pentru a le transmite astfel guvernanţilor că Educaţia nu se face interzicând materialele auxiliare în şcoli, o protestatară a venit şi ea cu o carte: "În căutarea oii fantastice", alegerea acestui titlu fiind o aluzie le celebrele declaraţii ale lui Daea despre oi.

Protest
Protest (Epoch Times)

"Particip la proteste din convingerea că România poate fi salvată prin puterea şi voinţa poporului. Este inacceptabil să fim conduşi de nişte analfabeţi care se concentrează pe interesele proprii. Este la ordinea zilei să observăm atitudinea sfidătoare a acestora şi dorinţa lor de manipulare a unei anumite categorii de oameni, care trăieşte în propriile versiuni ale adevărului. În afara acţiunilor repetate de subminare a justiţiei, acum există un alt plan şi acela al analfabetizarii poporului.

Dar cum altfel poţi adormi şi transforma poporul într-o marionetă, gata să te voteze? Simt tot mai des că este periculos şi nesigur să trăieşti în România cu o aşa clasă politică. Ce aşteptări să avem de la astfel de miniştri, de la astfel de politruci? Zăcămintele de prostie în Guvernul României sunt mult mai mari decât aurul de la Roşia Montană. Şi cu fiecare declaraţie sau acţiune a lor se confirmă această convingere personală. Nu numai că nu reacţionează corect când li se atrage atenţia de către presă, dar intră automat în defensivă şi pornesc atacul.

Cred că e normal când ai de a face cu nişte oameni inculţi care au ajuns în nişte funcţii importante neavând nicio competenţă în afară de cea de a asculta ordinele preşedintelui de partid. Sunt profund dezamăgită, căci România nu se rezumă la asta. Am venit cu o carte pe care o recomand mai multor miniştri. Iar mesajul meu pentru ei este: cititul nu dăunează sănătăţii!", transmite protestatara.

Protest
Protest (Epoch Times)

O altă participantă la protest critică faptul că românii tolerează prea mult abuzul şi bătaia de joc a politicienilor. Potrivit acesteia, declaraţii precum cea făcută de Tudose după furtuna care a ucis 8 oameni şi a rănit alţi aproape 150 este elocventă pentru modul în care se face politică, iar reacţia insuficientă a oamenilor este şi ea ilustrativă.

"Într-o ţară normală, mesajul cinic şi sfidător al premierului, vis-a-vis de ce s-a întâmplat la Timişoara, ar fi scos în stradă sute de mii de oameni. În Piaţa Victoriei suntem aceleaşi câteva persoane, ca şi cum n-ar fi nimic în neregulă... Cum de s-a ajuns aici? Cred că România suferă de stimă de sine extrem de scăzută. Acceptă orice abuz, sfidare, mârlănie, jaf, pe principiul că nu mai e nimic de făcut. Atitudinea prim-ministrului este reprezentativă pentru politică împământenită la noi. Aşa se face politica aici.

Poporul s-a poziţionat în rolul de victimă şi îşi invită guvernanţii să-l abuzeze. Concluzia logică ar fi că ne merităm soarta. Şi totuşi, români suntem şi noi, cei care protestăm de mai bine de 7 luni în Piaţă şi care, în ciuda neîncrederii generalizate, încă mai aşteptăm milionul de oameni în stradă. Poate părea ciudat, dar mizeriile care ne vin zilnic din partea clasei politice pe mine mă bucură. Cu fiecare acţiune a lor, politicienii provoacă mămăliga să explodeze. E iminent. Eu, cel puţin, aştept cu seninătate şi răbdare. Singurul regret e că se putea ieşi din coşmarul ăsta în iarnă, când ţară se trezise, dar românii au ales să mai sufere încă puţin", spune protestatara.

Protest
Protest (Epoch Times)

Un alt protestatar opinează că, pe modelul "fratelui" mai mare de la răsărit, PSD vrea în România aceeaşi sărăcie şi corupţie precum şi "aceeaşi lege a pumnului", ca în Rusia.

"PSD acţionează ca o fiară sălbatică încolţită. Are spume nebune la gură şi mârâie ca o fiară sălbatică. Este încolţită de justiţie, este încolţită de moralitate, este încolţită de viitorul nostru european. Este încordată şi încearcă din răsputeri să muşte din DNA, să muşte din justiţie, să muşte din învăţământ, să muşte din economie.

La următorul atac al ei o să fie 1 milion de oameni în Piaţă şi o să trimitem fiara asta la loc în Siberia, acolo de unde a venit ea. PSD vrea în România aceeaşi sărăcie şi corupţie ca în Rusia, vrea aceeaşi lege a pumnului cum este în Rusia, PSD vrea ca românul să fie supusul politicianului, să cotizeze la stat şi politicianul să fure tot şi să fie adulat pentru ce face. Asta este "fiara" PSD. Asta vrea PSD să facă cu România. Încearcă să ne târască România în negura corupţiei, a manipulării, a imoralităţii, a nevertebralităţii", declară protestatarul, în opinia căruia PSD trebuie oprit căci "a muşcat destul" şi a făcut "prăpăd pentru prea mult timp."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne