Ziua 175. "Nu putem avea la conducerea României repetenţi, condamnaţi penal, inculpaţi şi baroni"

Legile trebuie date pentru poporul român, nu pentru eliberarea corupţilor, acapararea instituţiilor statului şi căpuşarea ţării, transmit protestatarii, reveniţi în Piaţa Victoriei, pentru a 175-a seară consecutiv.
Protest
Protest (Epoch Times)

La 27 de ani după ce în România s-a murit pentru libertate, românii au ajuns din nou să trăiască într-o ţară unde Puterea încearcă să le pună pumnul în gură atunci când vor să-şi manifeste nemulţumirea faţă de strâmbarea legilor şi atacarea statului de drept. O ţară în care se dau legi strâmbe, pentru corupţi, pentru legiferarea hoţiei şi în care interesul unor clici primează interesului naţiunii, transmit protestatarii reveniţi la Guvern.

În opinia celor care, de la adoptarea OUG 13, ies neîncetat în stradă cerând schimbare modului în care este condusă ţară, câtă vreme ţara este pe mâinile celor care şi-au făcut o prioritate din modificarea Codurilor Penale, nu se poate renunţa la proteste. Au murit prea mulţi pentru libertate pentru a se renunţa acum.

Protest
Protest (Epoch Times)

"Nu am renunţat a protesta pentru că atât actualul Guvern, cât şi cele 2 partide care au majoritatea parlamentară, propun sau promulgă legi în defavoarea ţării. Un alt aspect este acela că încă eu cred în puterea civică şi acest lucru s-a văzut nu numai la noi, ci şi în Polonia. Ce greşesc cei care se află la putere? Pe de o parte, gândesc schimbarea Codului Penal în folosul lor şi atât. Aceştia sunt în stare să rişte tot, ca unul precum Dragnea să devină prim ministru, ca unii care au interese în tăierea copacilor să îşi poată desfăşura nestingheriţi activitatea, pentru ca prerogativele prezidenţiale să fie diminuate, ca managerii de spital să fie numiţi politic, nu pe competenţe.

Legile trebuie făcute şi date pentru poporul român, care popor are continuitate şi va fi prezent în această ţară mii de ani de acum înainte. Şi noi picăm în această capcană şi ne gândim la prezent şi viitorul extrem de apropiat. În condiţiile în care fiecare schimbă legea după bunul plac. Brusc, Jandarmeria parcă a primit o comandă de undeva şi a început să amendeze orice urmă de exprimare a democraţiei. Deşi legal avem acest drept, interpretarea lor este alta. Şi împreună cu Primăria Capitalei, care nu autorizează nici un protest, doresc a aplica legea "pumnului în gură". Stiu că sunt descurajatoare amenzile pe care le dau, însă le transmit că nu voi renunţa, mai ales în aceste condiţii. Au murit prea mulţi la Revoluţie pentru câştigarea libertăţii de exprimare! Unii dintre cei care atunci erau tineri sunt prezenţi acum în Piaţa Victoriei. Le datorăm asta celor care acum 27 de ani au sperat la democraţie!", declară o protestatară.

La rândul său, un alt manifestant transmite că, indiferent de abuzurile Jandarmeriei comandate de liderul PSD Liviu Dragnea, mişcarea #Rezist nu se va lăsa intitmidată, iar protestele vor continua până când ţara nu va mai fi condusă de o clică de penali şi corupţi.

Protest
Protest (Epoch Times)

"Abuzurile Jandarmeriei ordonate de către Dragnea au dat rezultate. Amenzile primite de către protestatari, cât şi bruscările folosite pe traseul marşului către DNA au făcut ca mulţi dintre cei prezenţi în repetate rânduri să nu mai vină la ultimul marş. (..) Dragnea a făcut astfel încât prostetul #rezist să pară în conflict cu Jandarmeria, a mutat protestul de la poarta PSD la poarta Jandarmeriei. Convenabil pentru el. Lasă-i să fie ocupaţi cu o instituţie de forţă. Orice om cu bun simţ şi cu ceva carte a văzut strategia folosită de către Dragnea şi nu a mai apărut la marş. Ăştia sunt oamenii rezist. Nu se coboară în capcana lui Dragnea şi sunt suficient de inteligenţi astfel încât să ştie să răspundă. Nu au acceptat ca Dragnea să îi coboare la nivelul galeriilor de fotbal. Ne repliem şi continuăm protestele în Piaţă. Ultimele sale acţiuni vizavi de Piaţă nu îi aduc lui Dragnea decât dezgustul celor care pot să vadă o asemenea perfidie în modalitatea de operare. O modalitate de operare specifică bolşevicilor. Ne repliem în Piaţă şi continuăm protestul cu aceeaşi forţă ca şi până acum.

'Rezist' înseamnă să reuşim împreună să trecem peste orice capcană pe care actuală putere o întinde protestatarilor - Jandarmeria în Piaţă şi în marşuri şi atacuri online. Sunt jocuri murdare folosite de pe vreamea lui Iliescu, dar atâta timp cât nu reacţionăm la ele, devin automat inofensive. Rezistăm, nu cedăm. Protestul din Piaţă va continua până când coaliţia de la putere demisionează şi o să avem alegeri anticipate. Nu putem avea la conducerea României repetenţi, condamnaţi şi inculpaţi penal şi baroni. România nu are nici un viitor cu astfel de oameni la putere şi singura noastră opţiune care poate schimba acest lucru este să rezistăm. Zi de zi în Piaţă", susţine protestatarul.

Protest
Protest (Epoch Times)