Ziua 172. "E trist că după 27 de ani ajungem să ne gândim din nou la dictatură, dar şi mai trist că lumea stă acasă!"

Amenzile la adresa protestatarilor curg, CCR-ul ridică minge după minge la fileul Parlamentului controlat de PSD, pe scurt, România se îndreaptă spre dictatură, acuză cetăţenii reveniţi în Piaţa Victoriei, pentru a-şi exprima dorinţa de a trăi într-o ţară curată.
Protest
Protest (Epoch Times)

Tot ceea ce trăiesc românii în ultima perioadă - de la aservirea instituţiilor statului la abuzurile jandarmeriei - este de o gravitate fantastică, susţin protestatarii #rezist, reveniţi pentru a 172-a seară lângă Guvern.

Ceea ce se întâmplă în România arată că "ne îndreptăm spre o dictatură", transmit participanţii la protest, indignaţi că Parlamentul, Guvernul, Avocatul Poporului, CCR "joacă" aşa cum îi cântă Puterea, în loc să lucreze în folosul cetăţenilor. Totodată, protestatarii îşi exprimă îngrijorarea faţă de inerţia marii mase a românilor care asistă indiferenţi la "erdoganizarea" ţării.

Protest
Protest (Epoch Times)

"Observăm zilnic în ultimele şapte luni cum încet dar sigur, clica de mafioţi în frunte cu Dragnea acaparează rând pe rând instituţiile statului: au Parlamentul, au Guvernul, au Avocatul Poporului, CCR-ul joacă exact aşa cum îi cântă grupul infracţional din capul statului... Jandarmeria Română condusă de Dragnea prin marioneta secretară Carmen Dan comite abuzuri pe care deja le ştim, cu amenzile care încep să curgă la adresa protestatarilor. CCR-ul vrea să aibă drept de veto asupra deciziei magistraţilor, ceea ce înseamnă că degeaba am avea să spunem încă o justiţie relativ independentă, că orice verdict se poate schimbă, orice condamnat penal poate fi scos basma curată... tot ceea ce se întâmplă.

Este de o gravitate fantastică şi de aceea sunt teribil de dezamăgită că, după cum vedeţi în Piaţa Victoriei, suntem cam aceleaşi zeci în fiecare seară, încercând să atragem atenţia că nu este bine ce se întâmplă, că direcţia pe care a luat-o ţară noastră este total opusă valorilor democratice şi valorilor europene. Văd cum ne îndreptam spre o dictatură, nu îmi dau seama dacă Dragnea a ales modelul Putin sau modelul Erdogan. Este trist că după 27 de ani ajungem să ne gândim din nou la dictatură, dar şi mai trist că lumea stă acasă, total dezinteresată de situaţia în care ne aflăm astăzi. Sper din suflet că România să se trezească până nu va fi prea târziu!", transmite o protestatară.

Protest
Protest (Epoch Times)

O altă participantă la protest îşi exprimă şi ea îngrijorarea faţă de uşurinţa cu care societatea a "înghiţit" vestea eliberării lui Dan Voiculescu înainte ca acesta să fi returnat prejudiciul, şi clemenţa faţă de Radu Mazăre. De asemenea, protestatara se declară indignată de ploaia de amenzi dată de jandarmi participanţilor la marşurile anticorupţie din ultimele săptămâni.

"Sunt consternată de liniştea care s-a aşternut, atât în societatea civilă cât şi în media, la câteva zile după suspendarea lui Mazăre pentru un prejudiciu nerecuperat de 114 milioane de euro şi eliberarea din închisoare a lui Voiculescu după 3 ani (din 10) fără recuperarea unui prejudiciu de 60 de milioane de euro. Sunt consternată că, la Primăria Capitalei, doamna Firea este stăpâna absolută a banilor publici, impunând proiecte aberante fără consultarea publică şi a specialiştilor.

Şi, nu în ultimul rând, sunt consternată de valul de amenzi date protestatarilor pentru participarea paşnică la marşurile din ultimele săptămâni. Personal, ieri, am primit o amendă de 500 lei pentru "acţiuni de natură să tulbure buna desfăşurare a adunării publice prin blocarea căii de comunicaţie aşezându-se în fund pe carosabil şi blocând traficul rutier", fără ca cineva să mă fi legitimat vreodată. Consider că acţiunile jandarmilor sunt abuzive şi au scopul de a ne intimida, ceea ce nu se va întâmpla, din contră, ne va motiva şi mai mult!", declară protestatara.

Proces verbal amendă Marilena Piucă
Proces verbal amendă Marilena Piucă (Epoch Times)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne