Ziua 163: "Dictatura comunistă se reinstaurează în România" - Nou protest contra politicii "pumnului în gură"

România a devenit Dragnestan, o ţară condusă prin teroare, prin "pumn în gură" şi prin înlăturarea adversarilor cu ajutorul instituţiilor de forţă, susţin protestatarii, la scurt timp după ce jandarmii au încercat să "cureţe" Piaţa Victoriei de cetăţenii care protestează contra corupţiei din Sistem.
Protest
Protest (Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

UPDATE. Până la dictatura liderului PSD Liviu Dragnea nu mai este decât un mic pas, acuză protestatarii reveniţi în Piaţa Victoriei, de această dată pentru a da glas indignării faţă de faptul că marţi seară, în a 162-a zi de proteste, jandarmii şi-au dat "brusc" seama că protestele de lângă Guvern nu sunt autorizate de Primăria Capitalei, motiv pentru care s-ar "impune" nişte amenzi.

Protestatarii susţin că atitudinea Jandarmeriei faţă de ei s-a schimbat radical de când Dragnea, vorbind de un aşa-zis atac al lui Soros la adresa României, a anunţat că schimbă foaia şi nu mai întoarce celălalt obraz.

"După întâmplările de ieri suntem mult mai motivaţi să fim în Piaţă. Mi se pare cel puţin ciudat că, după aproape şase luni de proteste continue, jandarmii să vină în Piaţă cum s-a întâmplat aseară şi să ne ameninţe că dacă nu plecăm vor trece la legitimări apoi vor lua măsurile necesare..... ce măsuri? Ne arestează, sau ce? Să ne legitimeze că încercăm paşnic să protestăm împotriva hoţilor şi corupţilor? Vor să ne intimideze asta este clar, dar de ce, că vrem ca instituţiile statului să fie lăsate să îşi facă treaba? După atitudinea asta eu realizez că aşa puţini cum ieşim seară de seară nu le suntem indiferenţi, ei ne văd dar mai ales se simt văzuţi şi le stăm ca un ghimpe în coaste.

Se pare că după 6 luni nu prea mai suportă să fim cu ochii pe ei, dar ei ne dau în continuare toate motivele să o facem. Dar cel mai trist este că am senzaţia acum că democraţia în România începe să scârţâie din ce în ce mai tare, iar până la dictatura lui Dragnea nu mai este decât un mic pas.

Cred că tot noi, Strada, suntem singurii care mai putem salva ceva, dar pentru asta trebuie să revenim numeric la protestele din iarnă. Cum ne vor mai legitima dacă vom fi iar zeci de mii, să nu zic sute de mii de oameni în stradă? Şi atunci ei cu adevărat ar trebui să realizeze că paşnici cum suntem, reprezentăm o forţă şi că nu îi vom mai lăsa să fure în voie şi să PSD-izeze şi teleormanizeze ţara aşa cum o fac acum la dispoziţia unui singur om. Momentul în care corupţii vor plăti pentru tot ceea ce au făcut în ultimii 27 de ani se apropie, de aceea disperarea lor şi atitudinea din ce în ce mai agresivă la adresa noastră. Iar noi trebuie din nou să le arătăm că ne-am unit şi că împreună vom învinge", declară o protestatară.

La rândul său, un alt manifestant a afirmat că schimbarea de atitudine a jandarmilor are cu siguranţă "un ordin politic în spate".

"Schimbarea de atitudine a jandarmilor are cu siguranţă un ordin politic în spate. Oamenii ăştia vor să taie libera exprimare! Îi deranjează prezenţa noastră aici. Eu sunt cel mai amendat protestatar din februarie încoace, însă lucrul ăsta nu ma intimidează, este un abuz", a subliniat protestatarul.

* * *

Pe Facebook s-a dat mobilizarea pentru un protest de amploare lângă Guvern, după ce, în seara zilei de 11 iulie, jandarmii au descins în Piaţa Victoriei, avertizându-i pe protestatari că vor fi amendaţi pentru protest neautorizat. Organizatorii anunţă un abuz în condiţiile în care evenimentul are loc la scurt timp după ce Liviu Dragnea a anunţat că va întoarce foaia. Protestul este programat să înceapă la ora 19.00.

Protest
Protest (Epoch Times)

"Toată ţara la Bucureşti! Dictatura lui Dragnea a început!
În seara de 11 iulie, după 162 de zile de protest continuu, s-a instaurat oficial dictatura în România cu mare uşurinţă datorită indiferenţei şi pasivităţii poporului! Dictatura comunistă se reinstaurează în România! După intonarea imnului de la ora 21, au venit jandarmii în Piaţa Victoriei şi ne-au avertizat că participăm la un protest neautorizat şi că se va trece la legitimări şi la aplicarea de amenzi. Protestul din Piaţa Victoriei a fost şi este un protest paşnic. După o oră au venit mai mulţi jandarmi în Piaţa Victoriei şi au legitimat o parte dintre protestatari! Jandarmii vor să "cureţe" Piaţa Victoriei de protestatari. Vom accepta noi acest lucru?

Liviu Dragnea conduce toată România: Guvernul, Parlamentul, M.A.I.-ul! România a devenit Dragnestan, o ţară condusă prin teroare, prin "pumn în gură" şi prin înlăturarea adversarilor cu ajutorul instituţiilor de forţă! La asta se referea Dragnea când spunea: "la război, ca la război"!", transmit organizatorii evenimentului.

Protest
Protest (Epoch Times)

De asemenea, organizatorii remarcă faptul că Jandarmeria şi-a schimbat atitudinea, drept dovadă şi ceea ce s-a întâmplat la marşul pro-DNA şi pro-justiţie de duminică, atunci când jandarmii nu le-au permis cetăţenilor să meargă pe stradă, ci pe trotuar şi au ridicat două persoane! Nu în ultimul rând, românilor le este adresat apelul de a se trezi şi a nu accepta dictatura.

Vreţi o astfel de ţară? Vreţi să vă crească copiii într-o ţară unde să nu poată deschide gura? Au murit oameni la Revoluţie pentru libertate! După 27 de ani veţi permite să revenim la dictatură? Dacă nici acum nu luptaţi pentru libertatea noastră, pentru crezurile care ne-au scos în iarnă în stradă, dacă nici acum nu vă pasă de ţară, înseamnă că am protestat degeaba şi ne-am luptat pentru un popor de indiferenţi şi românii trăiesc aşa cum îşi aştern! Sunteţi cetăţeni români şi apăraţi România sau sunteţi simpli locuitori din întâmplare ai acestei ţări şi acceptaţi dictatura!", susţin organizatorii.

Protest
Protest (Epoch Times)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne