Ziua 158: "Suntem într-un film de groază! Oameni buni, haideţi să ne trezim şi să reacţionăm!"

Atacurile la adresa DNA, descinderea ANAF la Rise Project, noile declaraţii ale ministrului Educaţiei le-au dat protestatarilor #rezist noi motive de indignare, aceştia transmiţându-le aleşilor că "îi văd şi sunt cu ochii pe ei."
Protest
Protest (Epoch Times)

Protestatarii au revenit lângă Guvern, pentru a 158-a zi consecutiv, exprimându-şi indignarea faţă de atacurile la adresa DNA şi, în genere, faţă de atitudinea Puterii.

Nemulţumiţi de descinderea ANAF la Rise Project chiar când jurnaliştii pregăteau publicarea unui material exploziv despre afacerile lui Dragnea şi confiscarea Doi s'un sfert, protestatarii îşi exprimă, o dată în plus, susţinerea pentru statul de drept şi pentru şefa DNA.

Protest
Protest (Epoch Times)

Nu în ultimul rând, cetăţenii prezenţi în Piaţa Victoriei critică declaraţiile ministrului Educaţiei referitoare la "gratuitatea" învăţământului (gratuitate asigurată pe cârca părinţilor).

"Avem această acţiune în forţă pe toate fronturile la adresa DNA şi cu ’’dedicaţie’’ către doamna Kovesi. De ce? Pentru că avem dosare în lucru privind fapte de corupţie ale membrilor de seamă ai PSD, în speţă la adresa domnului Dragnea, pe care îl aşteaptă mulţi ani.... Şi pentru acelaşi motiv, avem ’’controale de la ANAF’’, pe ici pe colo, depinde pe unde vrea preainfractorul Dragnea! Avem şi ’’cârtiţe’’ care au avut grijă să dea din casă, pentru câţiva ’’arginţi’’ sau ’’funcţii’’ în cadrul Instituţiilor.

Mai nou, domnul Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu începe să se dezică de domnul Dragnea şi cum îi place dânsului să facă, ’’minte’’ în continuare, faptă pentru care face potecă la ICCJ. CCR continuă pe calea trasată de către Partid, lucru care nu poate fi neglijat absolut deloc.

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, un ministru care are greşeli de exprimare şi care ne anunţă că "Educaţia e gratuită conform Constituţiei. Statul asigură o parte din gratuitate, părintele asigură altă parte din gratuitate, copilul nu plăteşte nimic." Oameni buni, haideţi să ne trezim şi să reacţionăm! Suntem într-un film de groază, şi prin nepăsarea noastră nu facem altceva decât să devenim actori în rolurile principale ale acestui film. Se anunţă o vară fierbinte! #rezist!", transmite un protestatar

Pe aceeaşi "lungime de undă", o altă protestatară critică şi ea "agresivitatea şi furia concertată împotriva DNA", opinând că acestea au legătură cu investigaţiile despre Tel Drum - firmă abonată la contracte cu statul şi al cărei nume este conectat la Liviu Drangea.

Protest
Protest (Epoch Times)

"Chiar dacă ieşim în stradă de 158 zile în care cred că am reuşit să rezolvăm câte ceva, căci nu puţine au fost situaţiile în care aleşii au făcut paşi înapoi, şi datorită nouă celor care ieşim să protestăm, abia acum văd adevărata faţă a acestor derbedei, îmi cer scuze pentru termenul dur folosit, dar acum nu îi pot numi altfel.

Toată agresivitate şi furia asta concertată împotriva DNA este desigur pentru investigaţiile care sunt acum în curs referitor la Tel Drum. Iar faptul că ANAF-ul a descins la Rise Project doar la o zi după dezvăluirile făcute pe acest subiect este strigător la cer. Dacă am fi fost în Rusia, da, era ceva poate normal, dar să ne reamintim că încă trăim într-o ţară europeană, dar în care însă avem parte de practici sovietice de intimidare. Şi, de ce să stau acasă? Eu nu vreau şi nu pot să tolerez astfel de comportamente în ţara mea.

Susţinem DNA în tot ceea ce întreprinde, şi noi societatea civilă, şi nu mă refer acum doar la cei care suntem acum în Piaţa ci la cei care am fost în februarie, la sutele de mii de oameni, suntem cu toate antenele şi cu toţi ochii pe corupţi şi nu îi vom lasă să scape nepedepsiţi. Sper ca la marşul care se anunţă pentru duminică să fim mai mulţi decât la marşul de duminica trecută, că acum miza este mult mai mare.

Să nu uităm că protestele masive din februarie au urmat unor marşuri şi au fost cauzate de prostiile făcute de guvern la îndemnul şefului lor de partid. Aşa că începem cu marşurile, că prostiile guvernanţilor la îndemnul aceluiaşi şef de partid nu vor întârzia să apară. Se pare ca asta este reţeta pentru trezirea totală a societăţii civile. Şi vrem să le transmitem aleşilor că îi vedem şi că suntem cu toţi ochii aţintiţi asupra lor", spune protestatara.

Protest
Protest (Epoch Times)