Ziua 148. "Ne dorim un guvern competent, pentru că PSD nu merită să fie la guvernare!"

În timp ce PSD-ul se pregăteşte să-şi "ungă" un nou guvern, protestatarii #rezist revin în Piaţă, cerând ca în fruntea ţării să fie promovaţi politicieni competenţi şi cinstiţi.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Protestatarii au revenit, pentru a 148-a seară consecutiv, lângă Guvernul unde, în curând, ar urma să se instaleze Mihai Tudose, controversatul viitor premier al ţării. După luni de proteste contra tentativelor Puterii de a mutila Codurile Penale, de a pune frână luptei anticorupţie, "rezistenţii" din Victoriei îşi exprimă determinarea de a nu renunţa să vină în Piaţă, căci motivele care i-au scos în stradă sunt încă actuale.

Având în vedere că în fruntea ţării vine tot un guvern PSD, unul care ar urma să fie chiar mai obedient decât cel anterior, că doar nu degeaba a fost dat Grindeanu jos, protestatarii consideră că #rezistenţa în stradă este în continuare o datorie şi nu se poate renunţa la luptă până când lucrurile nu se vor schimba.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

"Faptul că preşedintele Iohannis a desemnat un premier de la PSD în persoana lui Mihai Tudose, nu schimbă cu nimic ieşirea mea şi a altor protestatari în Piaţa Victoriei! Aşteptăm votul Parlamentului pentru Tudose care poate fi unul defavorabil, ţinând cont că, după părerea mea, Dragnea a venit cu această propunere la trecerea timpului, el bazându-se pe o a doua propunere.

Acum va trebui să se descurce cu acest incompetent din linia a doua a partidului pentru că se pare că doar acolo mai poate găsi acum Dragnea persoane obediente! Noi trebuie să menţinem flacăra aprinsă mult mai puternic până în ziua în care Guvernul Tudose va fi supus votului Parlamentului şi sperăm că va avea efect! Calitatea politică a lui Mihai Tudose este una mediocră şi nu are cum să stea 3 ani şi jumătate în fruntea Guvernului!

Trebuie să venim şi să protestăm în continuare în Piaţa Victoriei: pentru ca proiectul de lege privind graţierea să fie respins prin lege, împotriva pragului la abuz în serviciu, împotriva corupţiei din instituţiile statului, împotriva politicienilor corupţi, pentru ca banul public să fie cheltuit în mod responsabil, pentru stat de drept, pentru că ne dorim un guvern competent, pentru că PSD nu merită să fie la guvernare, iar lista poate continua!", declară protestatarul.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

La rândul său, o tânără protestatară îşi exprimă indignarea faţă de faptul că românii nu s-au trezit, indiferenţa celor care nu au luat atitudine fiind, în opinia ei, principala cauză a situaţiei pe care o trăim, şi anume faptul că PSD a putut nominaliza, nestingherit, pe cine a vrut, pentru postul de premier.

"După 150 de zile de protest mai aveam o ultimă speranţa: că poporul se va trezi în sfârşit, că vom trimite toţi hoţii şi comuniştii ăştia acasă! Dar românii ce au făcut? Au dormit, ca de obicei! Şi uite aşa ne-am ales cu nulitatea PSD-istă plagiatoare. (...)

Am sperat până în ultima clipă că vă pasă de copiii voştri, cum îmi pasă şi mie, că nu îi vreţi datori vânduţi, că nu vreţi să fie mediocri, să fie trataţi în spitale infecte şi insalubre, că nu vă doriţi să mai moară alţii pe şoselele astea pline de gropi, prost construite şi care ne mănâncă toţi banii! Am crezut că vă doriţi o ţară normală, unde cei votaţi sunt în slujba poporului, nu a hoţilor!", transmite protestatara.

În opinia protestatarei, nu Iohannis este de blamat pentru nominalizarea lui Tudose ci cetăţenii care au "dormit" în loc să apere ţara.

Nu îl blamaţi pe Iohannis! A făcut ce a putut în condiţiile date. Blamaţi-vă pe voi, cei care aţi fost indiferenţi, laşi şi aţi dormit când puterea vă era furată din mână! Ţara era a voastră şi trebuia să o apăraţi! Nu aţi vrut? Acum trăiţi în dictatură şi fiţi fericiţi! Poate vă veţi trezi când nimic nu va mai fi al vostru, când vor muri copiii în spitale! Când veţi avea o bătrâneţe nesigură, după o viaţă de muncă, când ţara va intra în faliment, să ştiţi că e vina voastră! Pentru că aţi dormit în democraţie şi v-aţi trezit în dictatură!", adaugă tânăra.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)