Ziua 139. "Ei vor doar să se agaţe de putere. Toţi! A revenit Ponta la guvern!"

În timp ce PSD-ul se zbate să-şi dea jos propriul Guvern, protestatarii continuă să ceară din Piaţa Victoriei o schimbare reală a clasei politice şi a administraţiei, astfel încât românii să fie conduşi de lideri cu valori morale şi spirituale care să fie modele şi pentru care să simţim respect.
Protest
Protest (Epoch Times)

Protestatarii au revenit lângă clădirea Guvernului format acum din circa trei persoane - Grindeanu, Jianu şi Ponta - cerând "o clasă politică nouă, cu oameni profesionişti şi fără corupţi."

Reuniţi în Piaţa Victoriei, protestării critică jocul de-a "poliţistul bun, poliţistul rău" din PSD, în fapt o luptă pe putere a unor politicieni care doar se prefac că sunt interesaţi de soarta ţării.

Protest
Protest (Epoch Times)

"Am revenit în Piaţă. Imediat după protestul de vineri seară am plecat la mare, pentru a încerca să mă detaşez de nebunia care se întâmplă în politica romanescă. Dar, nu poţi; oamenii ăştia, atunci când sunt disperaţi, cum e Dragnea care are termen în instanţă marţi, se mobilizează şi în weekend şi duminică. Pentru aprobarea unei investiţii pentru ţară n-ar face asta... Am urmărit tot ce se întâmplă, aşa cum o fac tot timpul. Cu ultimele evoluţii din PSD şi de la Palatul Victoria ei încearcă să ne prezinte un fel de joc "poliţistul bun / poliţistul rău". În fapt, jocul este doar unul politic, pentru putere şi influenţă: "politicianul rău şi avid de putere". Încearcă să ne facem să credem că ar fi interesaţi de guvernare, de soarta ţării, când ei vor doar să se agaţe de putere. Toţi! A revenit Ponta la guvern...

Ieşim în stradă pentru că vrem să ştie că suntem în continuare acolo şi vrem să-i vedem pe TOŢI plecaţi! Vrem o clasă politică nouă, cu oameni profesionişti, fără corupţi, iar aici este lăudabilă iniţiativa USR de a demara procedurile pentru modificarea Constituţiei în acest sens. Cu actuala majoritate parlamentară însă, nu au nicio şansă. Soluţia într-o ţară normală ar fi alegerile anticipate. Dar, în România "mereu surprinzătoare", unde un partid depune moţiune de cenzură împotriva propriului guvern, nu ştim ce se va întâmpla. Doar un lucru ştim sigur: că noi suntem şi rămânem aici până vom avea o Românie normală!", spune un protestatar.

"Vrem conducători şi lideri cu valori morale şi spirituale care să ne fie modele şi pentru care să simţim respect, nu oameni lipsiţi de aceste valori. Vrem ca Dragnea, Tăriceanu şi Grindeanu să îşi asume adevăratul scop al Ordonanţei 13 şi să îşi dea demisia. Vrem dizolvarea Parlamentului şi alegeri anticipate! Pe viitor nu vrem ca politicienii cu dosar penal să aibă dreptul să mai candideze pentru funcţii publice", transmite la rândul său o protestatară.

Protest
Protest (Epoch Times)

Pe de altă parte, în opinia unei protestatare, Piaţa şi-a atins obiectivul iar de acum mingea este în terenul partidelor politice şi a preşedintelui Iohannis.

"Consider că rolul nostru, al Pieţei, s-a încheiat odată cu depunerea acestei moţiuni de cenzură unice în lume. Scandalul dintre cele două clanuri mafiote nu mai este problema protestatarilor. Încăpăţânarea noastră de a sancţiona zi de zi derapajele guvernului Grindeanu şi ale majorităţii parlamentare i-a sâcâit, i-a deranjat şi, îmi place să cred, a contribuit în oarecare măsură în declanşarea actualei crize. Bătălia nu s-a încheiat dar mingea este acum în terenul partidelor parlamentare şi a Preşedintelui Iohannis.

Am mare încredere că, împreună cu noua conducere a PNL, vor găsi calea constituţională pentru numirea unui guvern fără PSD şi ALDE, fiindcă înlocuirea incompetenţilor lui Dragnea cu alţi incompetenţi consacraţi (Ponta, Bănicioiu, Orlando etc.) nu reprezintă o soluţie. În calitate de cetăţeni responsabili, avem datoria să veghem în continuare la bunul mers al guvernării - oricare ar fi ea - şi la campania de conştientizare a electoratului pasiv că prezenţa la vot este obligatorie pentru ca în viitor să nu se repete nenorocirea care a decurs din absenteismul de pe 11 decembrie", susţine protestatara.

Protest
Protest (Epoch Times)

Tot despre războiul din PSD vorbeşte şi alt protestatar, care crede însă că Piaţa nu trebuie să ţină cu niciuna dintre tabere şi că protestele trebuie să continue.

"139 de zile trecute de la Marţea Neagră! De câteva zile a apărut "puciul" în interiorul găştii de hoţi! Acum o să aşteptam să vedem dacă o să câştige "dictatorul", sau o să câştige aripa tânără, trădătoare şi ea ca toţi ceilalţi! Oameni fără caracter şi fără o coloană vertebrală! Sunt oameni care trebuie să iasă în grup din viaţa politică!

Observ că ei, infractorii, se aşteaptă ca noi, rezistenţii, să fim de partea unei tabere, şi chiar cred că dacă va trece "moţiunea", noi ne-am încheiat misiunea! Nu, nu se mai poate să fim consideraţi naivi şi noi vom rezista şi vom schimba felul de a face politică al acestor indivizi! Ne vom continua protestele ca şi până acum, pentru că indiferent cine este la Palatul Victoriei, ei nu se vor lăsa până nu-şi vor atinge obiectivul de grup! Repet, obiectul de grup, acela de a submina statul de drept! #rezistam", declară protestatarul.

În asentiment cu el, o protestară susţine şi ea că cearta dintre facţiunile PSD este o veste bună însă conducerea partidelor şi a instituţiilor publice nu au preluat principiile pentru care s-a ieşit în stradă, motiv pentru care cetăţenii trebuie să continue să protesteze pentru schimbare reală pe scena politică.

"Moţiunea citită azi în Parlament şi semnată de 222 de parlamentari. Miercuri, ora 11, la vot. Indiferent de rezultatul zilei de miercuri, eu tot voi ieşi în Piaţa Victoriei. Pentru că nu s-a schimbat nimic în ţară, pentru ţară. Că acum se ceartă diferite facţiuni PSD între ele este o veste bună, dar asta nu înseamnă că principiile morale pentru care am ieşit din februarie în stradă au fost preluate de conducerea partidelor şi a instituţiilor publice. Valori precum cinste, onoare, respect. În plus, noul vicepremier este Ponta. Ponta, cel care şi-a dat demisia după #Colectiv. Cum să nu ies în Piaţă, cînd mă trec fiori amintindu-mi de seara zilei de 5 februarie, când 300.000 de oameni din piaţa Victoriei au păstrat un moment de reculegere pentru morţii de la Colectiv? O linişte totală, bruscă, după vacarmul făcut de vocile acelor oameni?

Sper că acel vacarm să revină în Piaţa Victoriei. În semn de respect pentru cei care au murit pentru ca noi să fim liberi", spune protestatara.

Protest
Protest (Epoch Times)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne