Ziua 134. "România, trezeşte-te odată! Important e viitorul copiilor tăi, nu graţierea hoţilor şi corupţilor!"

Aflată sub conducerea unui grup de politicieni ce au ca prioritate scăparea "penalilor" de dosare, în loc să fie preocupaţi de interesele poporului, România merge fără îndoială în direcţia greşită, şi-au manifestat nemulţumirea protestatarii #rezist, care au revenit din nou în Piaţa Victoriei pentru a cere o schimbare fundamentală a modului în care se face politică în ţara noastră.
Protest
Protest (Alexandru Socol - bSk)

Au trecut 134 de zile de când Guvernul Grindeanu - aflat acum în prag de colaps ca urmare a tensiunilor dintre premier şi liderul PSD Liviu Dragnea - a adoptat, "noaptea, ca hoţii", celebra ordonanţă cu numărul 13, care mutila Codurile penale. De atunci, în fiecare seară, protestatarii #rezist au venit în Piaţa Victoriei şi i-au cerut să-şi asume prin demisie încercarea de a legifera în favoarea infractorilor.

''Să ne înţelegem, niciun alt Guvern, oricât de nou, resuscitat şi competent ar fi, nu va putea duce la îndeplinire programul de guvernare, nici "la virgulă", nici la punct. A fost, din capul locului, un program de atras electorat şi nimic mai mult! Dragnea va remania şi va permuta ori de câte ori este nevoie, pentru a-şi duce la îndeplinire planul mârşav de a scăpa de Justiţie! Este unicul lui scop, restul e can-can!", a declarat una dintre protestatare.

La rândul său, o tânără a atras atenţia că, de peste 130 de zile, iese în stradă pentru că efectiv s-a săturat de acest "sistem ticălos care duce ţara spre dezastru".

''Faptul că ieşim zilnic în piaţa Victoriei de peste 130 de zile, la 27 de ani de la Mineriadă, arată că ne-am săturat de minciună şi hoţie, că nu toţi românii colaborează cu sistemul ticălos care duce ţara spre dezastru. Noi îi vedem, înţelegem perfect jocul lor murdar şi le punem în vedere în felul acesta că nu suntem de acord nici cu incompetenţa, nici cu corupţia şi mai ales cu atitudinea aceasta sfidătoare la adresa unui întreg popor. Situaţia aceasta trebuie să înceteze", a precizat protestatara.

O altă manifestantă iese în stradă pentru că îşi "iubeşte ţara" şi se respectă "ca cetăţean al acestei ţări minunate".

''Celor ce vor să mă descurajeze, spunând că protestul din Piaţa Victoriei este pierdere de timp, le spun că în cele peste patru luni am câştigat. Paşi mici pentru democraţie, paşi uriaşi în dezvoltarea personală. Iar aceştia din urmă vor fi reinvestiţi în lupta pentru stabilizarea democraţiei în România. Protestul meu continuă. Pentru că îmi iubesc ţara şi mă respect ca cetăţean al acestei ţări minunate", a afirmat protestatara.

Extrem de supărată pe politicienii aflaţi acum la butoanele ţării, o tânără se întreabă dacă românii încă nu îşi dau seama că ţara se află în pragul unei noi crize economice din cauza obsesiei lui Dragnea de a scăpa de justiţie.

''Ziua 134! Marţi, 13 iunie! România are ghinionul de a fi condusă încă de nişte nenorociţi, care se ceartă între ei şi se scot responsabili pentru eşecul graţierii! Dragnea vrea să plece liniştit în vacanţă, fără teamă că va merge la închisoare când va veni de la plajă. Grindeanu se plânge prin Europa de practicile neortodoxe aplicate de PSD, implicit de Dragnea! Circ şi pâine! Asta primesc românii! S-au împrumutat în fiecare lună şi ne mint în faţa că "ne-au dat".

Ce au dat ei românilor? Datorii şi sărăcie!! Ne-au îndatorat copiii şi nepoţii! Nişte nenorociţi! Românii încă nu înţeleg că suntem în pragul unei noi crize economice? Abia am ieşit dintr-o criză, vom intra în alta! Cine ne-a adus aici? Dragnea şi obsesia lui pentru graţiere! Tot ce fac ăştia este pentru a trece graţierea, iar oamenii să fie ocupaţi să numere firimiturile de pâine, pe care le primesc din banii copiilor şi nepoţilor lor!

Nu se gândesc o secundă la asta, dar stau cu sufletul la gură să vadă cum evoluează circul din PSD! E trist ce se întâmplă cu ţara asta! Ne apropiem cu paşi repezi de un dezastru, iar românii nu fac nimic! Acum 27 de ani, a fost măcelul de la Universitate! Azi comemorăm victimele din iunie '90! Nu s-a schimbat nimic până în 2017! Acelaşi popor fatalist, nepăsător, ocupat cu firimituri, pentru care viitorul nu contează dacă în prezent primesc doi-trei leuţi! Nimic nu mai contează! Astăzi a fost protest în faţa Parchetului de pe lângă ICCJ pentru trimiterea în judecată a lui Iliescu în Dosarul Mineriadei! Protestatarii au vorbit cu procurorii însărcinaţi cu dosarul! Să sperăm că Iliescu va răspunde pentru ce a făcut, deşi e cam târziu!

Să sperăm că românii se vor trezi şi nu vor lasă un condamnat penal, care a nenorocit de tot ţara asta în 6 luni, să dea legi doar cu scopul de a se scăpa pe ei şi toţi hoţii, toţi baronii locali, de închisoare şi pentru a-l scoate pe Voiculescu de la puşcărie, care nu a plătit nici cheltuielile suportate de stat pentru judecarea lui, nu mai vorbim de imensul prejudiciu de 60 de milioane de euro! România, trezeşte-te odată şi înţelege că important e viitorul copiilor tăi, nu graţierea hoţilor şi corupţilor! Viitorul copiilor tăi e vândut în fiecare zi! Tu ce faci? Eşti complice la asta? Sau te alături celor care luptă împotriva corupţiei şi graţierii celor care au nenorocit o ţară?", a declarat protestatara.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne