Ziua 118. "Politicienii sunt atât de inconştienţi, încât să nu vadă tot răul pe care ni-l fac?"

Pentru a 118-a seară consecutiv, protestatarii #rezist au revenit lângă Guvernul unde coaliţia PSD-ALDE adopta, "noaptea ca hoţii", ordonanţa mutilării Codului Penal în favoarea corupţilor. Protestul de astăzi are ca punct central îmblânzirea legislaţiei în materie de defrişări, lucru considerat revoltător de cetăţeni.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

De 118 zile protestatarii cer, neîncetat, demisia Guvernului care, prin OUG 13, "legifera hoţia." În această seară, protestatarii au revenit în Piaţa Victoriei având o motivaţie în plus - să pună presiune pe cei la Putere astfel încât aceştia să nu relaxeze legislaţia în materie de defrişări ci, dimpotrivă, să facă tot ce ţine de ei pentru a combate tăierea pădurilor.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Protestul are loc în contextul în care pe masa Parlamentului a ajuns legea prin care Guvernul propune să nu păzească timp de şase luni pădurile după retrocedare, până când noii proprietari semnează un contract cu o firmă de pază sau cu un ocol silvic.

În prezent, proprietarii pădurilor retrocedate beneficiază de susţinerea Romsilva pentru a-şi păzi terenurile timp de şase luni, însă Guvernul Grindeanu are de gând să schimbe radical această situaţie şi a depus un proiect de lege în acest sens, spre nemulţumirea ecologiştilor. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

Având în vedere natura protestului, mulţi dintre participanţi au venit îmbrăcaţi în verde, culoarea pădurilor pentru a căror salvare militează.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

"În ultimii 27 de ani, pădurile din România au fost defrişate într-un mod accelerat, iar dacă se va continua în acest mod, peste 27 de ani nu vom mai avea păduri. România se va transforma într-o ţară părăsită, jefuită, la fel ca pe timpul popoarelor migratoare.

Astăzi, în cea de-a 118-a zi de protest, avem un nou motiv: Îmblânzirea legislaţiei în ceea ce priveşte problema defrişărilor. Şi ştim că asta este deja o problemă de siguranţă naţională aş putea putea spune. Mă întreb, oare politicienii sunt atât de inconştienţi încât să nu vadă tot răul pe care ni-l fac nouă, ce deservicii imense aduc ţării pe toate planurile? Nu reuşesc să înţeleg de ce atâta îndârjire împotriva propriului popor!

În 27 de ani au devalizat ţara pe toate planurile şi văd că nu au de gând să se oprească. Au lăsat şi lasă în continuare diverse societăţi să ne fure până şi aerul pe care îl respirăm prin aceste defrişări. Dacă Guvernul Cioloş a venit cu o ordonanţă prin care s-au înăsprit pedepsele pentru tăierile ilegale de pădure, acum guvernul actual dă frâu liber defrişărilor. Nu este posibil aşa ceva, nu îi mai putem tolera, gata, s-a umplut paharul. De aceea, vom continua să ieşim până când aceşti impostori incompetenţi, că nu le pot spune altfel, vor renunţa la putere de bună voie sau obligaţi", declară un protestatar.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

La rândul său, o protestatară se declară şi ea indignată de faptul că, în timp ce România rămâne fără plămânul său verde - pădurile, Guvernul favorizează continuarea defrişărilor.

"Zilnic sau aproape zilnic auzim de noi zone defrişate, vedem poze dureroase cu dezastrul ecologic produs. Toţi ne uităm neputincioşi cum se rad zilnic sute de hectare de pădure. Guvernul, în loc să vină cu un set de măsuri dure pentru stoparea tăierilor ilegale de pădure şi cu un program clar şi concret de reîmpădurire, favorizează prin acest lucru continuarea defrişărilor. De aici încep toate marile probleme legate de alunecări de teren, inundaţii şi alte dezastre naturale care nu mai pot fi stăpânite", spune protestatara.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne