Ziua 112: "Guvernanţii îşi bat joc de noi prin tot ceea ce fac, prin toate deciziile luate!"

La 112 zile de la adoptarea, "noaptea, ca hoţii", a OUG 13, cei responsabili de "legiferarea hoţiei" continuă să rămână, neclintiţi, în cele mai înalte demnităţi publice. Revoltaţi de această atitudine, protestatarii #rezist au revenit la Guvern pentru a-şi cere dreptul de a trăi într-o ţară normală, condusă de politicieni oneşti.
Protest
Protest (Mihuţ Savu (Epoch Times)

Protestatarii #rezist au revenit în Piaţa Victoriei pentru a 112-a seară consecutiv de la adoptarea OUG 13, revoltaţi că cei de la Putere nu numai că nu şi-au asumat vina şi responsabilitatea pentru mutilarea Codurilor Penale ci par a se întrece în proiecte de lege şi decizii care nu au nimic de a face cu binele cetăţenilor.

Protest
Protest (Mihuţ Savu (Epoch Times)

Cei aflaţi la putere îşi bat joc de noi prin tot ceea ce fac, prin toate deciziile luate, susţine o protestară exasperată de ultima "găselniţă" a Gabrielei Firea care a reuşit să blocheze traficul în nordul Capitalei, creând bandă unică pentru RATB.

"De 112 zile sunt în stradă şi acum eu chiar simt nevoia să apelez 112 şi să cer ajutor, dar nu stiu cui. Acum mai mult ca niciodată văd cum parlamentarii, primarii, guvernanţii îşi bat joc de noi prin tot ceea ce fac, prin toate deciziile luate. Am senzaţia că se răzbună crunt pe noi pentru ceva, dar nu stiu exact pentru ce. Oare pentru că le-am zădărnicit planurile începând cu 31 ianuarie? Altfel nu îmi explic pentru ce se iau măsurile care se iau.

În loc să îndrepte sau măcar să-i vedem că încearcă să îndrepte lucrurile, fac exact invers. Cum este acum spre exemplu cu banda unică pentru autobuze pe DN1 acolo unde pe toate cele trei benzi este un trafic infernal dimineaţa, la prânz şi seara. Nu stiu câte autobuze trec pe acolo să fie necesară bandă unică şi cu separatoare. Am înţeles că urmează şi în Bucureşti, bineînţeles pe cele mai aglomerate artere. Ce vor să demonstreze cu asta, că nimic nu contează decât ceea ce vor ei? Cum zilnic se întâmplă câte ceva nu pot sta acasă liniştită cu mâinile încrucişate văzând sfidarea, aroganţa şi bătaia de joc la adresa noastră. Sunt din ce în ce mai revoltată, de aceea voi ieşi în stradă până când vom intra în acea normalitate pe care ne-o dorim cu toţii", declară o protestatară.

Protest
Protest (Mihuţ Savu (Epoch Times)

La rândul său, un alt protestatar se declară revoltat de faptul că de la adoptarea OUG 13 guvernanţii au reacţionat ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, fără să-şi asume consecinţele pentru greşeala făcută. Nu în ultimul rând, protestatarul transmite ideea că atunci când politicienii se întrec în implementarea de idei abuzive este un demers de conştiinţă să nu stai cu mâinile în sân. Căci schimbarea va veni doar dacă oamenii reaţionează şi acţionează.

"Revin în continuare împreună cu cei de aici, fiindcă nu mă pot preface că nu mai e cazul. După abrogarea OUG 13, politicienii nu au încetat să ne dea motive. Iar dintre aceste motive, pe lângă celelalte încercări de "a sări iarăşi gardul", faptul că din declaraţiile lor se înţelege că pentru ei nu s-a întâmplat mare lucru şi că a-ţi retrage o intenţie de a face rău este suficient pentru a ne vedea liniştiţi de treabă, mă impulsionează să revin aici.

Protest
Protest (Mihuţ Savu (Epoch Times)

E ca şi cum, dacă am prins în autobuz un individ cu mâna în buzunarul meu, e suficient să-şi retragă individul mâna şi să-mi spună că nu mai face şi că a fost doar o neînţelegere, pentru a ne vedea liniştiţi de drum fără niciun fel de altă consecinţă. Revin şi pentru că nu pot sta cu mâinile în sân, indiferent, fără să îmi pese de ce se întâmplă în continuare şi de ceea ce ar urma să răspund mai târziu cui m-ar întreba ce am făcut noi în perioada asta când politicienii parcă se întrec în implementarea de idei abuzive.

Revin aici să transmitem mesajele noastre, împreună cu cei care nu renunţăm să credem că este posibilă şi la noi o schimbare de atitudine şi de abordare în activitatea instituţiilor publice. Din păcate, se pare că dacă nu insistăm, nu sunt mari şanse să avem instituţii care să funcţioneze pe modelul celor din ţările civilizate", transmite protestatarul #rezist.