Ziua 107. "Ajunge, destul! Merităm altceva, merităm să ducem o viaţă normală"

Nici hoardele barbare nu pustiau şi nu prăduiau cum fac cei aflaţi acum la putere, acuză protestatarii #rezist, care au revenit pentru a 107-a seară consecutiv în Piaţa Victoriei din Capitală.
Protest
Protest (Epoch Times)

Imnul României şi scandarea ''Demisia!'' au răsunat din nou sub geamurile clădirii unde, "noaptea, ca hoţii", Guvernul Grindeanu adopta ordonanţa nr. 13, modificând codurile penale în favoarea corupţilor.

Protest
Protest (Epoch Times)

Protest
Protest (Epoch Times)

La mai bine de trei luni de atunci, cetăţenii - cândva sute de mii, acum câteva zeci care revin seară de seară - continuă să ceară demisia celor care şi-au făcut după venirea la putere o prioritate din legiferarea hoţiei. Deşi OUG 13 s-a abrogat, spiritul ei tot revine în noi şi noi legi iar cei aflaţi în fruntea ţării par hotărâţi să pustiască ţara mai rău ca hoardele barbare, susţin protestatarii.

Protest
Protest (Epoch Times)

"Noi toţi suntem în Piaţă de peste trei luni şi jumătate şi dacă în ianuarie am ieşit pentru un motiv clar şi punctual, de atunci zilnic ni se tot servesc noi şi noi motive care ne scot în continuare în stradă. Cum este posibil ca ieri, spre exemplu, PNL să-şi dea mâna cu PSD şi ALDE şi să voteze pentru micşorarea amenzilor pentru tăierile ilegale de pădure?

Ştim cu toţii cât de gravă este situaţia cu defrişările ilegale şi în loc să facă ceva să le stopeze acum mai, mai că le motivează. Ăştia jupoaie efectiv ţara de vie de parcă ar fi inamicii numărul 1. Nici hoardele barbare nu pustiau şi nu prăduiau cum fac cei care de fapt trebuie să administreze şi să conducă ţara, că de aceea, teoretic, se află în fruntea ei. Cum aş putea să stau în casă ca şi cum nimic nu s-ar întâmpla? Să văd cum ăştia încearcă să distrugă totul si să stau cu mâinile încrucişate fără să iau atitudine nu m-ar califica în primul rând ca cetăţean ca să nu zic că de fapt m-ar face complice", spune protestatara.

Protest
Protest (Epoch Times)

La rândul său, o altă protestatară atrage şi ea atenţia că problemele care i-au scos pe oameni în stradă acum 107 zile nu au dispărut, ba chiar dimpotrivă, şi sunt pe zi ce trece tot mai grave.

"A trecut iarna, trece şi primăvara iar noi suntem tot aici, în stradă. Motivele care m-au scos în stradă, de fapt ne-au scos, la un moment dat, pe 600.000 de compatrioţi, n-au dispărut, dimpotrivă chiar, cu zi ce trece sunt tot mai multe şi tot mai grave. Am mai spus şi repet: vin aici, seară de seară, de nevoie. N-am cum face altfel. N-am cum să dezertez de la datoria de cetăţean. Când valorile în care cred sunt în pericol, trebuie să le apăr aşa cum pot şi aşa cum ştiu. N-aş putea să mă privesc în oglindă dacă nu m-aş bate pentru ceea ce preţuiesc cel mai mult: libertatea, iar libertate nu poţi avea decât într-un stat democratic", declară protestatara.

Potrivit participantei la protest, pericolul alunecării spre dictatură este cât se poate de real, astfel Parlamentul, care se apropie tot mai mult de ceea ce era Marea Adunare Naţională, încalcă sistematic principiul separaţiei puterilor în stat.

Protest
Protest (Epoch Times)

"Nu mai departe de azi, parlamentarii din Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, al cărei şef este Eugen Nicolicea, au respins, cu voturile PSD, ALDE şi UDMR, cererea de urmărire penală a fostului ministru Eugen Bejinariu, acuzat de abuz în serviciu, în dosarul ”Microsoft 2”. Să nu mai spun de Firea, primarul Capitalei, membru marcant PSD, care consideră că o hotărâre judecătorească poate fi anulată printr-un referendum!", spune protestatara, făcând referire la faptul că primarul Capitalei refuză să dărâme Cathedral Plazza, clădire ridicată ilegal, cerând un referendum în acest sens deşi există o hotărâre a instanţei prin care se dispune demolarea.

"Trăim într-o Românie din ce în ce mai tristă şi mai încrâncenată. În ultimele luni, toate discuţiile se învârt în jurul celor care încalcă legea. Toate! Vedem cercetaţi penal sau chiar condamnaţi, care fac ”dezvăluiri” despre cei de care sunt anchetaţi sau chiar condamnaţi. Vedem televiziuni, patronate de condamnaţi sau cercetaţi penal, care-i linşează pe cei care îndeplinesc actul de justiţie şi pe cei care sprijină lupta anti-corupţie. Vedem, cu tristeţe, cum mulţi dintre compatrioţii noştri, tot mai manipulaţi, cred şi simpatizează mai degrabă hoţii, decât pe cei care-i aduc în faţa legii şi-i obligă să returneze ce au furat", adaugă protestatara, arătând că nu am ajuns aici peste noapte ci după "27 de ani de minciună, hoţie şi nesimţire!"

Protest
Protest (Epoch Times)

În cei 27 de ani nu s-au furat doar bani din bugetul public, s-au furat destine, s-a furat dreptul cetăţenilor de a avea un viitor într-o ţară liberă şi prosperă! Avem milioane de compatrioţi plecaţi în lumea largă pentru a găsi ceea ce le lipseşte acasă. Nu e totul despre bani aici, e despre lipsă de speranţă şi despre disperare. În România ultimelor luni, oriunde te uiţi, e un peisaj dezolant, dar n-am ce face, trăiesc aici aşa că ies în stradă şi spun: NU, ajunge, destul! Merităm altceva, merităm să ducem o viaţă normală, într-o democraţie normală, într-o ţară normală făcând parte din Europa şi din structurile NATO! Merităm toate astea, sunt drepturile noastre de cetăţeni liberi, nu trebuie să ni le ”dea” cei vremelnic aflaţi la conducerea ţării! Aud mereu ”ne dau”, ”să ne dea”, nimic mai fals şi cât de jignitor! Eu nu vreau să-mi ”dea” nimic, vreau doar să am libertatea, consfinţită prin Constituţie, de a-mi exercita drepturile de cetăţean.

Atât! Oricum, cei de la putere n-au ce să ne ”dea”, ei sunt acolo doar pentru a gestiona ceea ce ne aparţine tuturor! E adevărat că ei, odată ajunşi acolo, au uitat care le e fişa postului, dar de aceea suntem noi, acum şi aici, să le amintim ce obligaţii au şi, mai ales, să le cerem să plece pentru ca în locul lor să vină persoane competente şi oneste, care să aibă ca unică preocupare interesele noastre, ale cetăţenilor acestei ţări. De aceea, seară de seară le spunem: Plecaţi! Nu mai avem încredere în voi! Vrem o guvernare responsabilă!", concluzionează protestatara.