Zegrean: Preşedintele nu e obligat să dizolve Parlamentul / USR-PLUS nu ştiu ce vorbesc

Augustin Zegrean
Augustin Zegrean (Epoch Times România)

Nu există interdicţia ca preşedintele să nominalizeze aceeaşi persoană prim-ministru, chiar dacă Parlamentul nu va vota propunerea şefului statului, susţine fostul şef al CCR August Zegrean. Potrivit acestuia, nu vor fi alegeri parlamentare anticipate iar când pistonează pe ideea aceasta, USR şi PLUS ori nu ştiu despre ce vorbesc, ori o fac să se afle în treabă.

„Dacă Parlamentul votează prima propunere a preşedintelui, lucrurile se simplifică mult. Îi aud pe mulţi vorbind cât de multe vor face în anul care urmează. Anul care urmează e format din 4 luni. Anul acesta nu au timp să facă multe, va fi campanie electorală, alegeri, după care, este vacanţă parlamentară, în luna ianuarie. Guvernul va putea să înceapă să lucreze undeva prin februarie şi va trebui să facă mai întâi bugetul, care mănâncă o lună din activitatea Parlamentului.

PSD este majoritar în Parlament, orice s-ar zice. PSD votează toţi împreună. Bugetul va fi o mare piatră de încercare. În mai sunt din nou alegeri şi parlamentarii sunt implicaţi până peste cap în alegerile locale. Să nu-şi facă nimeni mari iluzii pentru anul acesta”, a declarat Augustin Zegrean pentru Digi24.ro.

„Nu văd probabile (alegerile anticipate n.r), pentru că PSD nu are niciun interes să le facă, ci mai degrabă să facă alegeri îndelungate pentru că trebuie să uite lumea de ei. USR PLUS ori nu ştiu despre ce vorbesc, ori vorbesc ca să se afle în treabă. Nu vor alegeri anticipate, PSD nu le vrea, Ponta nu le vrea, cred că nici liberalii nu vor pentru că nu au niciun fel de interes”, a mai adăugat Zegrean.

Fostul şef al CCR a mai susţinut că premierul poate merge chiar şi a treia oară în Parlament cu aceeaşi listă de miniştri pentru că nu există interdicţia de a nominaliza aceeaşi persoană.

„Preşedintele nu e obligat să dizolve Parlamentul, chiar dacă pică două propuneri consecutive. Constituţia spune că poate să-l dizolve, după ce se consultă cu preşedinţii camerelor şi cu liderii grupurilor parlamentare, deci putem să ne imaginăm că, până la toamnă, tot vor face propuneri de miniştri”, explică Zegrean.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne