Zeci de profesori cer revocarea lui Tudorel Toader din funcţia de rector: Aduce un grav prejudiciu de imagine

Zeci de profesori din cadrul Universităţii "Al. I. Cuza" din Iaşi solicită revocarea lui Tudorel Toader din funcţia de rector pe motiv că aduce un grav prejudiciu de imagine instituţiei.
Eugen Teodorovici şi Tudorel Toader
Eugen Teodorovici şi Tudorel Toader (Epoch Times România)

Zeci de profesori ai Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC) din Iaşi au solicitat Senatului instituţiei, în cadrul unei scrisori deschise citate de Digi24, să îl revoce din funcţia de rector pe Tudorel Toader, care s-a autosuspendat după ce a fost numit de PSD la şefia Ministerului Justiţiei.

"Stimaţi Membri ai Senatului Universităţii 'Alexandru Ioan Cuza' din Iaşi, subsemnaţii, profesori şi cercetători din mediul academic al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza din Iaşi”, rugăm Senatul Universităţii să întreprindă toate măsurile necesare pentru revocarea din funcţia de rector (auto-suspendat) a domnului profesor universitar dr. Tudorel Toader, ca răspuns la numeroasele nemulţumiri interne legate de prejudiciul grav de imagine adus Universităţii, precum şi la aşteptările societăţii civile formulate prin iniţiativa celor 25 de grupuri civice.

În ceea ce ne priveşte, considerăm că implicarea politică a domnului profesor dr. Tudorel Toader şi atragerea Universităţii în declaraţiile sale de presă şi în mesajele transmise în cadrul comunităţii academice, emise când în calitate de rector, când în calitate de ministru, de multe ori prin alăturarea celor două funcţii, pun în pericol raporturile dintre reprezentanţii Universităţii cu partenerii sociali şi educaţionali externi, raporturile dintre angajaţii Universităţii noastre şi, nu în ultimul rând, relaţiile cu foştii, actualii şi viitorii noştri studenţi.

Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza' din Iaşi trebuie să rămână o instituţie europeană, democratică şi apolitică, în acord cu valorile pe care le promovează în actele de înfiinţare şi de funcţionare. Deşi suntem conştienţi de dificultăţile legale ale acţiunii Senatului (suspendarea actuală a rectorului, demiterea rectorală gândită, în cadrul regulamentului, strict pe contractul de management, neavizarea noii Carte UAIC de către Minister), vrem totuşi să subliniem urgenţa unui asemenea demers - necesar în reabilitarea imaginii şi a credibilităţii instituţiei noastre. Ne dorim ca astfel să demonstrăm existenţa aici a unui corp academic care apără principiile şi valorile educaţionale", au precizat cei 30 de semnatari ai scrisorii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne