Zeci de persoane rănite de fulgere la un festival rock în Germania, pentru al doilea an consecutiv (Video)

Un festival de rock din Germania s-a transformat în coşmar pentru o parte dintre participanţi, ajunşi în spital după ce au fost loviţi de fulgere. Fulgerele au lovit şi anul trecut la respectivul festival, 33 de persoane fiind rănite.
Rock am Ring
Rock am Ring (Rock am Ring)

Peste 40 de persoane au fost rănite de fulgere vineri seara la un festival de muzică rock în Germania, informează dw.com. Acesta este cel de-al doilea incident similar ce are loc la respectivul festival. Anul trecut 33 de persoane au fost rănite de fulgerele ce au lovit de două ori.

Potrivit sursei citate, cel puţin 42 de persoane au fost rănite vineri, dintre care opt grav, la festivalul "Rock am Ring" din Mending, localitate din vestul Germaniei, în urma unor furtuni puternice, însoţite de fulgere.

„Opt persoane au fost spitalizate în urma leziunilor cauzate de furtună”, au comunicat organizatorii festivalului.

În jur de 45.000 de persoane s-au strâns la "Rock am Ring", deşi condiţiile meteo extreme au întrerupt concertele de vineri noaptea pentru cel puţin o jumătate de oră.

Reamintim că un incident similar a avut loc şi anul trecut la festivalul “Rock am Ring”, când alţi 33 de oameni au fost răniţi de fulgere. Fulgerul a lovit prima dată în jurul orei 1 noaptea, în spatele scenei, rănind opt persoane din echipa ce se ocupa de organizarea festivalului. A doua oară fulgerul a lovit în jurul orei 4 dimineaţa, în zona de camping a festivalului, rănind 25 de persoane.

Organizatorii au anunţat că seria de concerte programate să aibă loc în continuare, la festivalul ce durează trei zile, va continua. Printre formaţiile ce vor concerta se numără Red Hot Chili Peppers şi Black Sabbath avandu-l ca solist pe Ozzy Osbourne.

Reamintim că în aceste zile furtunile au răvăşit Europa. 14 persoane şi-au pierdut viaţa în Germania, România, Belgia şi Franţa.