Zeci de mii de medicamente interzise comercializate în ţară de o reţea clandestină

(FRED TANNEAU / AFP / Getty Images)

O instalaţie clandestină de producţie şi peste 150.000 de medicamente interzise au fost descoperite de poliţişti în urma percheziţiilor care au avut loc vineri în Bucureşti şi în şase judeţe din ţară, vizând trei grupări infracţionale implicate în producţia şi comercializarea de medicamente anabolizante contrafăcute.

Poliţiştii au identificat o instalaţie clandestină utilizată la producerea şi ambalarea substanţelor medicamentoase şi medicamente interzise ca urmare a celor 26 de percheziţii care au avut loc vineri în municipiului Bucureşti şi în judeţele Argeş, Călăraşi, Iaşi, Sălaj, Bihor şi Timiş, la domiciliile membrilor care fac parte din trei grupări infracţionale şi în locuri de producţie şi depozitare a unor substanţele interzise.

Au fost confiscate sute de mii de comprimate, fiole, flacoane şi alte recipiente conţinând substanţe anabolizante şi hormoni de creştere, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române. Pe lângă medicamentele contrafăcute, poliţiştii au mai ridicat cca 350.000, estimaţi a proveni din activitatea infracţională, precum şi arme de foc.

Percheziţiile s-au desfăşurat datorită faptului că mai multe persoane erau bănuite că sunt implicate în producţia, depozitarea şi comercializarea ilegală în ţară şi în alte state comunitare de produse medicamentoase interzise.

Conform Poliţiei, medicamentele false erau comercializate în România pe internet, precum şi în alte state comunitare, în special în Spania şi Ungaria, prin intermediul unor intermediari.

Până în prezent se estimează că prejudiciul cauzat bugetului de stat depăşeşte 1.000.000 de lei.

Ca urmare a audierilor persoanelor implicate şi a probatoriului administrat în cauză, au fost reţinute 12 persoane, pentru nouă dintre ele urmând să se propună arestarea preventivă, iar pentru trei persoane fiind dispusă măsura controlului judiciar de către procuror.

Se cercetează în continuare comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse, în formă continuată, evaziune fiscală şi comercializarea de produse alterate în formă continuată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură