Zeci de mii de manifestanţi pro-UE protestează în Londra împotriva Brexitului

Zeci de mii de manifestanţi pro-UE au ieşit pe străzile Londrei, în ciuda temerilor crescute privind ameninţarea teroristă, pentru a marca cea de-a 60-a aniversare a Uniunii Europene – cu doar câteva zile înainte ca Marea Britanie să lanseze negocierile oficiale privind ieşirea din blocul european.
Protest anti-Brexit la Londra.
Protest anti-Brexit la Londra. (Captură Foto)

Organizatorii au susţinut că aproximativ 80.000 de persoane au participat sâmbătă la protest, cerând ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană.

Manifestaţia a avut loc cu patru zile înainte ca premierul britanic Theresa May să lanseze oficial negocierile privind ieşirea ţării din UE, invocând Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona.

Sute de steaguri albastre ale UE au fost expuse de manifestanţi în centrul Londrei.

Pe bannerele afişate puteau fi citite mesaje şi slogane precum: “Eu sunt european”, sau “Am 15 ani, îmi doresc viitorul înapoi!”

Manifestanţii au rămas tăcuţi în timp ce au trecut prin Piaţa Parlamentului, unde un terorist născut în Marea Britanie a intrat săptămâna trecută cu automobilul într-o mulţime de oameni înainte să se izbească de un gard, după care a înjunghiat fatal un ofiţer de poliţie.

Pe unul dintre bannerele afişate în faţa Parlamentului Britanic putea fi citit mesajul “Terorismul nu ne va diviza – Brexitul o va face”.

Pe un alt banner era scris mesajul “Nu mai fiţi somnambuli, opriţi această nebunie”.

Aproximativ 10.000 de susţinători ai UE au mărşăluit, de asemenea, sâmbătă, în Roma, în timp ce alţi 4.000 au protestat în Berlin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe