Zeci de mii de fulgere deasupra Californiei

O furtună puternică a declanşat o serie de 40.000 de fulgere în sud-vestul statului american California. Fulgerele au lovit districtele Los Angeles, Santa Barbara, San Luis Obispo şi Ventura – toate în perioada 10-11 septembrie.
(Captură Foto)

Furtuna electrică a fost duminică cea mai activă în zonă, cu 5.000 de fulgere într-un interval de doar 3 ore. Departamentul din Los Angeles al Serviciului Naţional pentru Meteorologie a postat pe Twitter informaţii despre „spectacol”. Furtuna intensă a adus un număr uimitor de fulgere în regiunea sudică a “Statului de Aur” dar nu a adus aproape deloc ploaie. Cantitatea totală de precipitaţii în Sudden Peak a fost duminică de 1,37 cm. Luni dimineaţă, averse de ploaie puternice, furtuni cu fulgere şi vânturi cu viteze de 56 km pe oră au fost raportate în estul districtului Los Angeles.

Dar acum, pe tema acestei furtuni electrice unice şi fascinante se emit diverse teorii. Lumini bizare şi electroni care se comportă ciudat par să se fi manifestat fie înainte, fie în timpul unor cutremure majore – precum recentul cutremur din Mexic de magnitudine 8,2.

Ca şi California, Mexicul este o regiune activă din punct de vedere seismic, ce a fost lovită de cutremure mai mici care au provocat moarte şi distrugere. Dar ultimul cutremur, de magnitudine 8,2, atenţionează că au loc şi cutremure mai mari, chiar dacă mai rar. Savanţii susţin că este posibil ca sudul Californiei să fie lovit de un cutremur de magnitudine 8,2. Un astfel de cutremur ar avea un efect cu mult mai distructiv pentru regiunea Los Angeles deoarece falia San Andreas se află în apropiere şi sub zone dens populate.