Zeci de generali ruşi ar fi fost ucişi în Siria într-un atac cu o maşină capcană

Conform unui anunţ făcut de un grup al opoziţiei siriene, zeci de generali ruşi ar fi fost ucişi la o bază militară rusească situată lângă oraşul sirian Latakia.
Piloţii ruşi ai bombardierului Su-34 îşi verifică avionul înainte să decoleze de la baza aerianaă siriană Hmeymim, de lângă Latakia, Siria.
Piloţii ruşi ai bombardierului Su-34 îşi verifică avionul înainte să decoleze de la baza aerianaă siriană Hmeymim, de lângă Latakia, Siria. (Captură Foto)

Zeci de generali ruşi de la o bază militară situată în apropierea oraşului sirian Latakia ar fi fost ucişi duminică după amiază într-un atac cu o maşină capcană organizat de două facţiuni ale opoziţiei, Ahrar al-Sham şi mişcarea Bayan, au raport miercuri grupurile opoziţiei siriene.

Conform biroului de presă al grupului Ahrar al-Sham, cele două facţiuni, în coordonare cu jihadiştii locali care erau localizaţi la baza militară rusească, au decis să arunce în aer vehiculul după ce au observat că are loc o întâlnire a generalilor ruşi la baza militară.

Ahrar al-Sham susţine că zeci de generali au fost ucişi şi răniţi în explozie. Conform grupului, anunţarea atacului terorist a fost amânată până miercuri pentru a se asigura că jihadiştii care au desfăşurat atacul s-au întors în siguranţă în teritoriile opoziţiei, conform Jerusalem Post.

Baza militară care a fost lovită de maşina capcană este considerată a fi unul dintre cele mai importante centre militare ale forţelor ruseşti pe coasta siriană, localizată la aproximativ 15 km de Latakia.

Atacul a avut loc înainte ca Rusia şi SUA să anunţe că în 27 februarie va intra în vigoare un acord de încetare a ostilităţilor. Cele două puteri au mai susţinut că acest acord nu se va aplica Statului Islamic şi Frontului al-Nusra dar, în urma acestui atac, Rusia ar putea cere şi excluderea grupului Ahrar al-Sham.

Afirmaţiile grupului Ahrar al-Sham nu au putut fi confirmate de unele ziare occidentale, precum Internaţional Business Times.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe