Zapada si vant puternic in sapte judete ale tarii

(JOSE LUIS ROCA / AFP / Getty Images)

Iarna s-a intalat in majoritatea regiunilor tarii. Pe drumurile nationale traficul se desfasoara cu dificultate, in conditii de iarna - anunta Comandamentul Central de Iarna din Ministerul Transporturilor. In unele zone, echipele speciale de interventie actioneaza cu utilaje de deszapezire si material antiderapant.

O situatie deosebita se inregistreaza in judetul Buzau, unde peste 100 de localitati au ramas fara curent electric din cauza vantului care bate in rafale cu pana la 100 de km/ora.

Potrivit Radio Romania Actualitati, peste 200 de posturi de transformare sunt arse, iar echipe ale Electrica se afla pe teren, pentru remedierea avariilor.

Specialistii de la Drumuri Nationale Buzau au precizat ca, incepand cu ora 4:00, in aceasta dimineata, se imprastie material antiderapant, in principal pe DN2B Buzau-Braila, unde zapada, desi subtire, a fost viscolita la primele ore ale diminetii.

Si la Bucuresti ninge, iar temperaturile sunt in scadere. Circulatia se desfasoara normal, iar pe principalele artere nu s-au inregistrat ambuteiaje.

Politistii recomanda conducatorilor auto sa nu porneasca la drum fara cauciucuri de iarna si lanturi antiderapante, pentru ca in absenta acestora, nu vor fi lasati sa-si continue deplasarea.

Administratia Nationala de Meteorologie avertizeaza ca, in perioada 2 ianuarie, ora 21 - 04 ianuarie, ora 09, se vor semnala precipitatii insemnate cantitativ in sud-estul tarii (ploaie, lapovita si ninsoare). La munte va ninge. Vantul se va intensifica treptat in Moldova, Baragan si Dobrogea, unde trecator ninsoarea va fi viscolita.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură