Zamfir: ALDE nu poate rămâne la guvernare în orice condiţii

Daniel Zamfir
Daniel Zamfir (Epoch Times România)

Liderul senatorilor ALDE, Daniel Zamfir, susţine că partidul său nu forţează intrarea Pro-România la guvernare, aşa cum a circulat informaţia în spaţiul public. De asemenea, în condiţiile în care Viorica Dăncilă a făcut ieri, la finele CEx-ului, declaraţii pe tema relaţiei cu ALDE, Zamfir a ţinut să vină şi el cu versiunea formaţiunii sale.

Astfel, Zamfir a precizat că din punctul de vedere al formaţiunii sale, subiectul candidatului unic al coaliţiei PSD-ALDE la alegerile prezidenţiale este unul închis şi a precizat că ALDE nu vrea să iasă de la guvernare, dar nici nu poate să rămână în orice condiţii.

”Din punctul nostru de vedere, subiectul candidaturii unice este închis. Noi candidăm clar cu domnul Călin Popescu Tăriceanu, PSD şi-a desemnat candidatul în persoana doamnei Dăncilă, fiecare îşi face acum campanie cum crede de cuviinţă. A mai fost de asemenea în spaţiul public în ultima vreme o discuţie legată de faptul că ALDE ar mai fi cerut ministere într-o discuţie cu PSD, iarăşi un lucru neadevărat, bineînţeles, ieri am văzut că a fost dezminţit şi de doamna prim-ministru. De asemenea, alt subiect care a fost în spaţiul public era cel legat de faptul că ALDE forţează intrarea lui Ponta la guvernare, iarăşi un lucru neadevărat, nu există în această chestiune nici un fel de implicare a domnului Tăriceanu în impunerea la guvernare a lui Ponta”, a declarat Zamfir pentru RFI.

Zamfir a mai susţinut că ”ALDE doreşte să aibă loc o restructurare a Guvernului, care să aibă ca principal atu competenţa, dorim un nou program de guvernare, care să recâştige încrederea populaţiei în actul de guvernare şi bineînţeles, trebuie făcută o reformă a instituţiilor”.

”O să discutăm în partid, să vedem cum vom aborda în continuare această relaţie”, precizează el.

Întrebat dacă ALDE rămâne la guvernare, Daniel Zamfir a răspuns: ”Rămânem la guvernare în acele condiţii pe care vi le-am spus. ALDE nu poate rămâne la guvernare în absolut orice condiţii”.

Reamintim că nu mai demult de vineri, deputatul şi purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a declarat că partidul său a propus PSD un guvern cu 19 ministere, din care câte patru să fie pentru ALDE şi Pro România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne