Zâmbetul, în viziunea lui Dacian Cioloş

Zâmbetul, fie el interior sau exterior, îl găsim răsfirat în lumea în care trăim şi pierdut printre problemele cotidiene. Când sunt oameni care, din dorinţa de a face bine, îl scot cu încăpăţânare la lumină, capătă o altă valoare, a apreciat fostul premier Dacian Cioloş.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Cristian Manta)

Zâmbetul este starea de bine pe care o caut şi în care încerc să fac lucrurile, pentru că fără starea aceasta de bine nu suntem noi înşine, şi atunci înspre fondul acesta de bucurie vine şi zâmbetul, a scris fostul premier tehnocrat Dacian Cioloş pe pagina sa de Facebook.

"Zâmbetul, cred că este o stare naturală a omului şi doar în starea aceasta suntem creatori şi suntem noi înşine. Nu am văzut pe nimeni să creeze într-o stare de tristeţe, sau oricum, creaţia respectivă care nu este făcută într-o stare de bine nu înalţă. Este adevărat, fiecare dintre noi trecem prin momente mai mult sau mai puţin plăcute, prin dificultăţi, dar revin la ideea de mai înainte, nu am văzut pe nimeni ieşind dintr-o stare dificilă când este trist sau atunci când este supărat.

Dacă starea de bucurie produce zâmbet, atunci când zâmbim putem să intrăm într-o stare de bucurie care ne aduce ideea salvatoare prin care de multe ori găsim soluţia să ieşim din situaţia dificilă în care ne aflăm. Altfel spus, zâmbetul este cel care rupe cercul vicios al tristeţii, al iluziei şi cercul vicios al dificultăţilor! Lumea se poate schimba în momentul când fiecare dintre noi ne vom implica în a schimba lucrurile din jurul nostru în bine", a scris fostul premier Dacian Cioloş.