Campania "Zâmbetul din cutie": Aproape 5.000 de pachete au fost distribuite la copii nevoiaşi în ţară

Cadouri de Moş Nicolae în pantofi
Cadouri de Moş Nicolae în pantofi (Epoch Times România)

În cadrul campaniei "Zâmbetul din cutie", realizate de Asociaţia Şansa Ta în perioada Sărbătorilor de iarnă, aproape 5.000 de pachete au fost distribuite la copii nevoiaşi în ţară.

Proiectul "Zâmbetul din cutie", organizat de Asociaţia Şansa Ta în perioada octombrie - decembrie 2012, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISBM) şi 16 şcoli din Capitală şi din Ilfov (peste 4.500 de copii), a presupus colectarea unor cadouri de Crăciun şi distribuirea acestora între 10 şi 17 decembrie 2012 la aproape 5.000 dintre copiii cei mai săraci din ţară.

În cadrul proiectului, la data de 29 noiembrie 2012, la Romexpo, a fost organizat un concert umanitar dedicat copiilor săraci. La concert, copii din şcolile din Bucureşti şi Ilfov au adus în locul biletului de intrare peste 5.000 de cutii cu daruri pentru micuţii orfani şi săraci.

Concert umanitar la Romexpo

"La concert au participat Mihai Constantinescu, Tenzi Romaniţan, Andra şi Răzvan, semifinalişti de la Vocea României - Merci Band (Sebastian Muntean, Oana Bratu, Maximilian Muntean), copiii de la “Learn With Music”, cei de la şcoala Olga Gudynn şi de la formaţia “Flori şi Stele”, britanicul David Bryan, care a reprezentat România la Eurovision 2011/Vocea României, precum şi Robert Reamzy - Vocea României. Invitat special a fost DJ Robot", a declarat joi pentru Epoch Times preşedintele Asociaţiei Şansa Ta, Gabriel Ciubotaru.

Concertul a avut drept scop "sensibilizarea copiilor, a persoanelor fizice şi juridice faţă de nevoile semenilor lor care nu dispun de posibilităţi materiale pentru a se bucura de o viaţă decentă, prin dăruirea unor bunuri materiale colectate cu ocazia acestui concert", conform organizatorilor.

"Pentru a afla care sunt copiii mai săraci din ţară,am luat legătura din timp cu cei de la UNICEF, cu care colaborăm des, iar ei ne-au sugerat unele lucruri. apoi am luat legătura cu primării din 25 de comune, aflate în 10 judeţe. Caravana a plecat să împartă cadourile la data de 16 decembrie", a mai precizat Gabriel Ciubotaru pentru Epoch Times.

Urmează campania "O şansă caldă"

În cadrul campaniei, peste 4.500 de pachete au fost distribuite la copii nevoiaşi în ţară, inclusiv în judeţul Ilfov. Cadourile adunate de la micuţi la concert au ajuns cu bucurie şi la centrul de plasament din Mogoşoaia, precum şi la peste 50 de familii cu copii săraci (peste 150 de copii) din acest oraş.

"Am trimis cadouri la Mogoşoaia, dar şi la cămine de copii din Buftea, în judeţul Dâmboviţa, la Câmpina, la Ploieşti - la 200 de familii - şi la Zârneşti", a mai precizat Gabriel Ciubotaru pentru Epoch Times.

"Asociaţia Şansa Ta le mulţumeşte tuturor copiilor care s-au implicat în această campanie socială. Urmează ca în luna ianuarie, când vor fi temperaturi mai joase, să lansăm campania "O şansă caldă", care este destinată ajutării copiilor străzii", a mai completat Gabriel Ciubotaru.