Ymens Teamnet va folosi infrastructura IBM SmartCloud pentru a oferi servicii IMM-urilor

Compania românească de cloud Ymens Teamnet a anunţat joi că va folosi infrastructura IBM SmartCloud pentru a oferi servicii IMM-urilor şi estimează că va ajunge la finalul anului viitor la 100.000 de utlizatori pentru serviciile cloud oferite, respectiv 5.000 de companii.

Ymens Teamnet va folosi infrastructura IBM SmartCloud prin intermediul IBM Managed Data Center din Bucureşti.

„Ymens Teamnet îşi propune să furnizeze cea mai inovativă tehnologie cloud pentru companiile mici şi mijlocii din România. Datorită acestei colaborări putem oferi clienţilor noştri accesul la o infrastructură dezvoltată la cele mai înalte standarde de securitate şi performanţă şi aplicaţii care pot fi accesate de oriunde şi oricând. Suntem siguri că am găsit în IBM cel mai potrivit partener cu care Ymens Teamnet poate introduce şi consolida tehnologia cloud pe piaţa din România”, a declarat Bogdan Padiu, CEO Ymens Teamnet.

El esimează că, în ceea ce priveşte costul serviciilor de cloud pentru o companie cu 10 utilizatori, acestea variază între 50 - 240 de euro pe lună.

De asemenea, Bogan Popescu, director servicii tehnologice IBM România, a declarat pentru NewsIn că în cea mai mare parte piaţa de servicii de cloud se adresează clienţilor din mediul privat şi că nu crede că anul viitor ar putea avea loc o schimbare, deoarece accesul sectorului guvernamental presupune elaborarea unei legislaţii în domeniu.

Din 2010, IBM România operează un centru de date. Având la bază aceste facilităţi de stocare, compania este capabilă să ofere o infrastructură IT ce include servicii hardware cu capacităţi de procesare performante, stocare la cerere, back-up pe hard-disk şi bandă, virtualizare, sisteme de operare, servicii de securitate, monitorizare şi management al acestei infrastructuri.

IBM a ajutat numeroşi clienţi să adopte modele de cloud şi să gestioneze milioane de tranzacţii cloud în fiecare zi. Prin intermediul serviciilor de cloud, IBM ajută clienţii să regândească infrastructura IT şi să reinventeze conceptul de business. IBM ajută clienţi din domeniul bancar, comunicaţii, asistenţă medicală şi organizaţii guvernamentale pentru a construi propriile sisteme de cloud sau pentru a beneficia în siguranţă de servicii business şi infrastructură cloud. IBM este unic în reunirea tehnologiilor cloud cheie, cunoştinţe avansate ale proceselor, un portofoliu larg de soluţii cloud şi o reţea globală de centre de livrare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie