Yahoo dezvăluie o nouă spargere de conturi

Yahoo avertizează utilizatorii de o nouă spargere a conturilor de mail care ar fi avut loc între 2015 şi 2016, ca urmare a celei mai recente investigaţii a companiei asupra unei mega-infiltraţii care a expus datele a 1 miliard de utilizatori în urmă cu câţiva ani.
(Justin Sullivan/Getty Images)

Yahoo a confirmat miercuri că îşi anunţă utilizatorii de posibilitatea compromiterii conturilor acestora dar a refuzat să declare câte persoane au fost afectate.

Într-o declaraţie, Yahoo a legat o parte dintre potenţialele compromiteri de ceea ce a descris ca fiind “actorul sponsorizat de stat” responsabil pentru furtul de date private a mai mult de 1 miliard de conturi de utilizatori în 2013 şi 2014. Datele sustrase includ adrese de email, zile de naştere şi răspunsurile întrebărilor de securitate.

Catastrofala infiltraţie a ridicat întrebări cu privire la securitatea companiei Yahoo şi a dat lovituri serioase companiei presând vinderea serviciilor de email, website-uri şi aplicaţii de mobil către Verizon Communications.

Atacul se pare că ar fi fost făcut cu ajutorul folosirii de “cookie-uri contrafăcute” – şiruri de date care sunt folosite de situri şi pot, câteodată, permite accesarea conturilor online fără a rescrie parolele.

Un mesaj de avertizare trimis utilizatorilor Yahoo miercuri enunţa: “bazat pe o investigaţie în curs, credem că un cookie contrafăcut ar fi fost folosit în 2015 şi 2016 pentru a accesa contul dumneavoastră”. Unii utilizatori au postat mesajele pe Twitter.

Yahoo a înregistrat căderi serioase ale profitului şi a anunţat în urmă cu câteva săptămâni că îşi va schimba numele în Altaba după ce a fost vândut către Verizon, dar - o parte - către gigantul de internet Alibaba, controlat de regimul comunist de la Beijing.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură