WSJ, după ce a fost „spart” de hackeri: „US Air Force One s-a prăbuşit deasupra Rusiei”

Preşedintele american Barack Obama, 4 septembrie 2013
Preşedintele american Barack Obama, 4 septembrie 2013 (JEWEL SAMAD / AFP / Getty Images)

Duminică dimineaţă, pagina de Facebook a publicaţiei Wall Street Journal a fost spartă de hackeri care au postat afirmaţii false despre un presupus accident al US Air Force One deasupra Rusiei, relatează Mashable.

„Gluma” hackerilor vine în contextul în care un avionul de pasageri al companiei Malaysia Airlines a fost doborât joi în estul Ucrainei, toţi cei 298 de oameni de la bord pierzându-şi viaţa.

„Există temeri că US Air Force One s-a prăbuşit după ce pilotul a pierdut contactul cu controlorii de trafic de aerian deasupra Rusiei”, au scris hackerii în prima postare pe contul WSJ.

La doar 2 minute distanţă, hackerii postează un al doilea mesaj în care anunţă că vice-preşedintele Joe Biden se va adresa naţiunii în 15 minute.

Wall Street Journal au intervenit şi au remediat problema eliminând postările. Reprezentanţii i-au informat pe cititori că încearcă să afle cum au reuşit hackeri să compromită contul de Facebook.

Situaţia de la WSJ aminteşte de un alt incident similar, în aprilie 2013, când pe contul de Twitter al Associated Press, care a fost spart de Armata Electronică Siriană, se preciza că preşedintele american Barack Obama a fost rănit după ce două explozii au avut loc la Casa Albă. În decembrie anul trecut, Washington Post a fost de asemenea „spart” de hackeri fiind compromise numele de utilizator, parolele şi alte informaţii personale ale angajaţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe