WSJ concediază un reporter pentru legăturile sale cu un traficant de arme asociat cu CIA

Wall Street Journal l-a concediat pe corespondentul său principal de politică externă, Jay Solomon, datorită unor “scăpări de etică” care au fost dezvăluite marţi într-un articol publicat de Associated Press. Articolul a scos în evidenţă legăturile substanţiale ale lui Solomon cu un traficant de arme care lucrează cu CIA.
Reporterul Jay Solomon de la Wall Street Journal în timpul unui interviu la emisiunea Washington Journal a postului de televiziune C-SPAN, 23 septembrie 2014.
Reporterul Jay Solomon de la Wall Street Journal în timpul unui interviu la emisiunea Washington Journal a postului de televiziune C-SPAN, 23 septembrie 2014. (Captură Foto)

Investigaţia celor de la Associated Press s-a concentrat pe Farhad Azima, un magnat născut în Iran care a transportat arme pentru CIA şi a înfiinţat compania Denx LLC, care încearcă să încheie un acord cu Emiratele Arabe Unite privind o schemă de monitorizare care urmăreşte spionarea Iranului.

Jay Solomon l-a folosit ani de zile pe Azima drept sursă cheie pentru reportajele sale, iar investigaţia AP a descoperit că Azima i-a oferit chiar 10% din acţiunile Denx LLC.

Printre serviciile pe care Solomon trebuia să le asigure s-a aflat şi acela de a garanta o întâlnire cu un oficial de vârf al Emiratelor pentru a-i prezenta oferta de monitorizare.

Investigaţia AP nu a dezvăluit cât de departe a mers relaţia dintre Solomon şi Azima, iar reporterul a negat că a intenţionat vreodată să aibă o relaţie de afaceri. Totuşi, el a recunoscut că a greşit în privinţa modului în care şi-a făcut meseria şi că a pătruns într-o lume pe care nu o înţelegea.

Wall Street Journal insistă că Solomon nu se mai bucură de încrederea sa şi că au fost îngroziţi de “nechibzuinţa” fostului lor corespondent principal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe