Wimbledon. Rafael Nadal, calificare cu emoţii în semifinalele competiţiei (video)

"A fost un meci plin de emoţii, cu un tenis de mare calitate, mai ales în cel de-al cincilea set.. Este un sentiment minunat să ajungi în semifinale la Wimbledon." - Rafael Nadal.
Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal.
Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal. (Getty Images)

Rafael Nadal (32 ani, 1 ATP) a avut un adversar destul de incomod în sferturile turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, în persoana argentinianului Juan Martin Del Potro (29 ani, 4 ATP), cel din urmă fiind foarte aproape de a produce surpriza.

Campionul iberic a avut mult de suferit până să reuşească să-şi asigure prezenţa în careul de aşi al puternicului circuit de la All England Club, acesta impunându-se la capătul unui meci extrem de disputat. Partida a durat nu mai puţin de 4 ore şi 47 minute de joc efectiv, scorul pe tabela de marcaj arătând 7-5, 6-7 (7/9), 4-6, 6-4, 6-4.

"A fost un meci plin de emoţii, cu un tenis de mare calitate, mai ales în cel de-al cincilea set. Îmi pare rău pentru Martin, este un jucător incredibil, un adversar incredibil şi merita, într-un fel, să câştige la rândul său. Este un sentiment minunat să ajungi în semifinale la Wimbledon. Am fost neliniştit, desigur, după ce am pierdut cel de-al doilea set. Conduceam cu 6-3 în tiebreak şi am făcut o mare eroare, cu acea dublă greşeală, iar meciul s-a schimbat. Însă mi-am putut ridica nivelul de joc în seturile 4 şi 5. În ultimul set, Del Potro a fost uriaş, a fost foarte greu de oprit. Sunt fericit că am supravieţuit tuturor acelor puncte importante pe care nu trebuia să le pierd", a mărturisit liderul ierarhiei ATP.

În continuare, spaniolul va avea un meci la fel de greu în compania sârbului Novak Djokovic, fost număr unu mondial, care a trecut la rândul lui de japonezul Kei Nishikori cu scorul de 6-3, 3-6, 6-2, 6-2.

În duelurile directe dintre cei doi aşi ai tenisului mondial masculin, Djokovik are un avantaj minim de un joc câştigat 26 - 25, cei doi veterani cunoscându-se destul de bine.

În cealaltă semifinală a competiţiei londoneze, tenismanul sud-african Kevin Anderson (32 ani, 8 ATP), a reuşit ceea ce nimeni nu se aştepta - să-l scoată din cărţi pe principalul favorit si totodată deţinătorul trofeului, elveţianul Roger Federer. Anderson a dispus de Federer cu 2-6, 6-7 (5-7), 7-5, 6-4, 13-11, după 4 ore şi 17 minute.

Sud africanul va trebui în continuare să-i ţină piept americanului John Isner, care l-a învins la rândul lui pe canadianul Milos Raonic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport