Wimbledon. Novak Djokovic, pentru a patra oară campion la Londra (video)

Tenismanul sârb a trecut în trei seturi de oponentul său sud-african Kevin Anderson, duminică, pe arena centrală de la England Club din capitala Marii Britanii, scor final 6-2, 6-2, 7-6 (7/3).
Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic.
Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic. (Getty Images)

Novak Djokovic (31 ani, 21 ATP) este din nou campionul turneului de Mare Şlem de la Londra - Wimbledon, sârbul adjudecându-şi trofeul cu numărul patru (după ediţiile 2011, 2014 şi 2014), duminică, graţie evoluţiei excelente din marea finală susţinută în compania tenismanului sud-african Kevin Anderson.

Fostul lider mondial a avut nevoie de două ore şi 19 minute de joc efectiv pentru a-şi îndeplini principalul obiectiv, scor final 6-2, 6-2, 7-6 (7/3), succes ce îl va propulsa începând de luni pe locul 10 ATP.

"Vreau sa îl felicit pe Kevin Anderson. A avut o săptămână excelentă, chiar dacă a stat multe ore pe teren în semifinală. În setul 3 a fost jucătorul mai bun, am fost norocos să câştig..Sunt foarte recunoscător celor din echipa mea, tuturor celor care m-au susţinut.. Am visat la trofeul ăsta dintotdeauna", a mărturisit Djokovic la finalul partidei.

Novak are acum 69 de titluri în palmares dintre care 13 de Mare Şlem.