Wimbledon. Chinezoaica Saisai Zheng, adversara din turul doi a Simonei Halep (video)

Simona Halep o va avea ca adversară în turul doi al circuitului englez pe Saisai Zheng (China), în duelurile directe dintre cele două, lidera ierarhiei WTA având un avantaj minim de un joc câştigat.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Simona Halep a început cum se putea mai bine turneul de tenis de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, dându-ne frumoase speranţe spre un parcurs cât mai lung pe iarba complexului londonez All England Lawn Tennis and Croquet Club.

Cap de serie numărul unu, românca a avut o evoluţie excelentă în runda inaugurală, acolo unde a avut-o ca adversară pe japoneza Kurumi Nara (26 ani, 101 WTA) şi în faţa căreia s-a impus în două seturi cu scorul de 6-2, 6-4. Partida a durat o oră şi 17 minute.

"A fost o mare provocare pentru mine să vin aici şi să câştig în primul tur. Nu e uşor niciodată să câştigi după ce te impui la un Grand Slam. M-am simţit ok, nu am vrut să mă gândesc prea mult că nu am meciuri pe iarbă. Cred că am suficientă putere astfel încât să îmi ajustez jocul la ceea ce se cere pe iarbă. Sunt foarte fericită că am câştigat în primul tur", a mărturisit proaspăta campioană de la Roland Garros.

Următoarea oponentă a numărului unu mondial va fi chinezoaica Saisai Zheng (24 ani, 126 WTA), care şi-a asigurat prezenţa în manşa a doua după ce a învins-o cu 6-3, 4-6, 6-1 pe compatrioata sa Qiang Wang (70 WTA).

Cele două s-au mai întâlnit în 2015, în semifinalele turneului de la Shenzhen, câştigat de Simona cu 6-2, 6-3.

Prin calificarea în turul al doilea, Halep şi-a asigurat un premiu financiar de 63.000 de lire sterline şi 70 de puncte WTA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport