Wimbledon 2019. Simona Halep: 'Este ceva special, un vis al mamei mele' (video)

Jucătoarea română este campioană la Wimbledon în urma victoriei înregistrate în faţa americancei Serena Williams, o prestaţie spectaculoasă arătată de reprezentanta noastră care a avut nevoie de doar 55 de minute de joc efectiv pentru a-şi asigura prestigiosul trofeu. Scor final 6-2, 6-2.
Simona Halep - campioană la Wimbledon 2019.
Simona Halep - campioană la Wimbledon 2019. (Getty Images)

Simona Halep (27 ani, 7 WTA) şi-a asigurat cel de-al doilea Grand Şlam din carieră după succesul fantastic obţinut în faţa Serenei Williams (37 ani, 10 WTA) la Wimbledon, performanţă ce o va propulsa începând de luni cinci poziţii în ierarhia WTA, până pe locul 2. Iată ce a declarat românca în interviul de după meci acordat celor de la Eurosport:

"Nu am jucat niciodată atât de bine. Serena a reuşit să ne inspire de fiecare dată, am lucrat mult pentru a ajunge în acest moment, să joc în faţa lojei regale. Am avut emoţii, dar ştiam că nu am timp de ele. Este ceva special, un vis al mamei mele, care mi-a spus că dacă vreau să fac ceva în tenis, să câştig acest trofeu. Vreau să-i mulţumesc mamei mele.

Am lucrat mult pentru a schimba planul de joc, iar de anul acesta am început să simt mingea, ştiu ce să fac pe iarbă. A fost un an grozav şi abia aştept să revin. Vreau să mulţumesc echipei mele, dar şi lui Darren care a venit să mă vadă. Fără el n-aş fi fost aici, n-aş fi fost atât de bună. Vreau să mulţumesc României, românilor care mă susţin, dar şi domnului Tiriac", a spus Simona.

Pentru sportiva de la malul Mării Negre aceasta a fost cea de-a cincea finală de Grand Şlam jucată - trei la Roland Garros şi una la Australian Open.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport