William Brînză: În cârdăşie cu guvernul, Ciorbea continuă distrugerea învăţământului

William Brînză
William Brînză (facebook.com)

Prezidenţiabilul Partidului Ecologist Român (PER), William Brînză, s-a declarat profund nemulţumit de faptul că Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, refuză să sesizeze Curtea Constituţională în privinţa neconstituţionalităţii controversatei Ordonanţe de Guvern care aduce o serie de modificări fără precedent Legii Educaţiei Naţionale.

Deşi atât preşedintele Traian Băsescu, cât şi Opoziţia şi diverse grupări din societatea civilă au făcut numeroase apeluri la Avocatul Poporului să atace la CCR respectiva ordonanţă, Victor Ciorbea a anunţat sâmbătă că, după îndelungi analize, a constatat că actul normativ este, per ansamblu, oportun şi necesar şi nu se impune nicidecum sesizarea CCR.

"În cârdăşie cu guvernul, Ciorbea continuă distrugerea învăţământului. Vom avea 3 sesiuni de Bacalaureat şi chiar dacă nu vor trece examenul maturităţii tinerii se pot duce la colegii în universităţi. Şi doctoratul ajunge de tot râsul. Prin acordul guvernului se va organiza şi la formele de învăţământ cu frecvenţă redusă. În plus, orice persoană fizică, cu diplomă sau fără, dar cu bani, poate deveni fondatoarea unei universităţi private şi în mâinile ei să se întoarcă patrimoniul dobândit ulterior de universitate (prevedere declarată neconstituţională de Curtea Constituţională, cu ocazia altei încercări de modificare a legii)", a remarcat prezidenţiabilul PER.

William Brânză a făcut un apel către societatea civilă să protesteze faţă de acţiunea Avocatului Poporului, care contravine atribuţiilor sale şi contribuie cu bună ştiinţă la distrugerea învăţământului românesc.