WikiLeaks: CIA a început să hăckuiască iPhone-uri la un an după lansarea lor

Website-ul WikiLeaks a susţinut că CIA a hackuit produse Apple - precum iPhone - pentru a-i spiona pe deţinătorii lor.
(Captură Foto)

Noile informaţii publicate de WikiLeaks joi poartă numele de Vault 7 “Dark Matter” şi au descris mai multe programe pe care CIA aparent le-a folosit timp de aproape un deceniu – în unele cazuri pentru a monitoriza deţinătorii de dispozitive Apple.

În plus, WikiLeaks mai susţine că un program numit NightSkies 1.2, o unealtă pentru semnalizare, încărcare şi implantare, a fost creată în mod specific pentru iPhone-uri. Acest program (bug) care rulează în interiorul dispozitivelor, oferă CIA capabilităţi de comandă şi control asupra acestora.

WikiLeaks a declarat că programul a fost instalat pe dispozitivele proaspăt ieşite din fabrică încă din, cel puţin, 2008 pentru monitorizare. Website-ul consideră că este posibil ca CIA să fi redirecţionat livrările de iPhone-uri pentru a putea instala programul.

„În timp ce activele CIA sunt uneori folosite pentru a infecta fizic sistemele aflate în custodia unei ţinte, este probabil ca multe dintre atacurile desfăşurate de CIA pentru a obţine acces fizic să fi infectat lanţul de aprovizionare al organizaţiei vizate, inclusiv prin oprirea comenzilor prin email şi a altor livrări (deschidere, infectare şi retrimitere) care au părăsit teritoriul Statelor Unite”, susţine WikiLeaks.

„În prezent, NightSkies nu are capabilităţi stealth sau de durabilitate”, a adăugat website-ul.

Conform raportului, serviciile de informaţii britanice şi americane au folosit de asemenea televizoarele smart pentru a spiona şi microfoane ascunse pentru a aduna informaţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe